Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan'ın sözlüsü Selçuk Bayraktar ünlü mü? kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Baykar Makina'nın sahibi Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar'la sözlendiği öğrenildi. Derinlemesine konu olan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Bayraktar ve sözlüsü Selçuk Bayraktar hakkında bir kaç bilgi

Haberler 08.03.2016 - 01:37 Son Güncelleme : 08.03.2016 - 01:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğan Baykar Makinanın sahibi Özdemir Bayraktarın oğlu Selçuk Bayraktarla sözlendiği öğrenildi. Derinlemesine konu olan Erdoğanın kızı Sümeyye Bayraktar ve sözlüsü Selçuk Bayraktar hakkında bir kaç bilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğan ile İnsansız Hava Aracı imal eden Baykar Makinanın sahibi Özdemir Bayraktarın oğlu Selçuk Bayraktarın sözlendikleri öğrenildi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) doktora yapan 36 yaşındaki Selçuk Bayraktar, yerli İnsansız Hava Aracı Bayraktarın tasarımını yapan ekibin başında yer alıyor.

Bayraktar ailesi tarafından doğrulanan haber, ilk olarak Sarıyerde yerel gazetelerde yayınlandı. Sarıyer Times isimli gazete Sümeyye Erdoğan Sarıyere gelin geliyor başlıklı habere imza atarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğan ile Özdemir Bayraktarın oğlu Selçuk Bayraktar sözlendiler, çok kısa zamanda nişanlanıyorlar bilgisini okuyucularına aktardı.

MITde doktora yaptı

Selçuk Bayraktar, İTÜ Elektronik Mühendisliğini bitirdi. Daha sonra ABDye giderek University of Pennsylvaniada insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. 11 yıldır kendi şirketinde çalışan Selçuk Bayraktar, birçok sistemin milli olarak geliştirilmesi projesinde görev aldı.

Taktik İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar, geçtiğimiz yıl 17 Aralıkta Roketsan şirketinin geliştirdiği füzeyi atmış ve hedefini yüzde 100 vurma başarısı göstermişti.

Danışman hocasının Georgia Institute of Technologyye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MITden de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Techde devam etmiştir.

2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemlerinin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Başarılar

Milli Havacılık rekorlarına imza atan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı Sisteminin güdüm ve kontrol sistemi tasarımı.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk Milli İHA olma ünvanına sahip Bayraktar Mini İHAnın tasarımı.

Bayraktar TB2 İHA Sistemi ile Milli Füze atışının başarıyla tamamlama (Türk Patent Enstitüsü Tescil No: 2015 03023)

Türkiyenin ilk döner kanat İHA Sistemi Malazgirt İHAnın tasarımı.

Ödüller

6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı / Şırnak Tuğgeneral Salih Ulusoy tarafından verilen Mini İnsansız Keşif Helikopteri konusunda yaptığı çalışmaların, bölücü terör örgütü ile mücadeleye katkısından dolayı teşekkür belgesi.

Robot Teknolojileri Zirvesi (2012) Türkiyenin ilk yerli insansız hava aracını yaptığı için teşekkür plaketi.

Avrasya Bir Vakfının Türk kültür dünyasına verdiği fevkalade hizmetleri münasebetiyle sunduğu teşekkür plaketi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı teşekkür plaketi.

İTÜ IEEE Öğrenci kolu tarafından düzenlenen Projekent 2011 katkısı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatro-Tek 11 Etkinliği Katılımı ve Teşekkür Belgesi

YTÜ 3. Savunma Sanayi Günleri Etkinliği Katılımı

Yıldız Teknik Üniversitesi DBF (Yap Tasarla Uçur) Takımı Teşekkür Plaketi (17 Mart 2015)

Future Flight Design Yarışması Jüri Üyeliği ve Bilimsel Danışmanlık, Hava Harp Okulu, FFD 2013

Patentleri

Hava Araçları İçin Otomatik İniş-Kalkış Sistemi (Türk Patent Enstitüsü 2015/07928)

Değişen çalışma Şartlarını Algılayabilen Elektromekanik Servo Motor Kontrollü Eyleyici Sistemi Ve Kontrol Metodu (Türk Patent Enstitüsü 2015/14111)

Üç Yedekli Uçuş Kontrol Sistemi (Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2015-00693)

Ana Sayfaya Git