Cumhuriyet Gazetesi'nde son dakika gözaltı

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, yurt dışı dönüşü havalimanında gözaltına alındı.

Haberler 11.11.2016 - 13:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Gazetesi cra Kurulu bakan Akn Atalay, tarifeli uçakla geldii Atatürk Havalimannda gözaltna alnd.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Basn Suçlar Bürosunca yürütülen soruturma kapsamnda, hakknda gözalt karar bulunan Atalay, Almanyann bakenti Berlinden tarifeli uçakla Atatürk Havalimanna geldi.

Körüe yanaan uçaktan polis ekipleri eliinde alnan Atalay, gözalt ilemleri için emniyete götürüldü.

- Olay

stanbul Cumhuriyet Basavcl Basn Suçlar Bürosunca yürütülen soruturma kapsamnda, hakknda gözalt karar bulunan Atalayn adreslerinde bulunamamas ve yurtdnda olduunun belirlenmesi üzerine savclkça hakknda yakalama karar çkarlmas talep edildi.

Talebi deerlendirerek kabulüne karar veren stanbul 4. Sulh Ceza Hakimlii kararnda, üpheli Atalayn adresinde bulunamad ve yurtdnda olduunun tespit edildii, bu nedenle delilleri karartma ihtimali ve kaçma üphesinin bulunduu belirtildi.

Hakimlik kararnda, üphelinin Cumhuriyet Vakf ile gazetenin yöneticisi olduu, gazetede hem PKK hem de FETÖ/PDY örgütü lehine yaynlar yapld, yine örgütün eylemlerini merulatrc ve özendirici haberlerin yer almasyla bu örgütler adna faaliyette bulunduklarnn anlald kaydedildi.

üpheli Atalay hakknda terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adna faaliyette bulunmak suçundan yakalama emri düzenlenmesine hükmedildii aktarld. Kaynak: AA

Ana Sayfaya Git