Dağlıca Taburu askerleri PKK'nın adeta inlerine baskın yapıyor

Hakkari Yüksekova'da operasyonlar devam ederken, Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler PKK'lı teröristlerin adeta inlerine baskın yapıyor.

Haberler 22.06.2017 - 20:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Yüksekovada operasyonlar devam ederken, Dalca 6nc Snr Hudut Tabur Komutanlna bal askerler PKKl teröristlerin adeta inlerine baskn yapyor.

Yüksekovaya yaklak 50 kilometre uzaklkta bulunan ve bugüne kadar hep PKKl terröristlerin yapt eylemlerle gündeme gelen Dalca bölgesindeki operasyonlar ararlksz sürerken, yükseklii 2 bin 500 metreyi bulan bölgenin hakimiyeti artk tamamen Mehmetçiin elinde bulunuyor. Hakim noktalara üs bölgelerinin kurulduu bölgede, Mehmetçik gece gündüz el tetikte teröristleri adm adm takip ediyor. Maaralar ise didik didik kontrol edilip, imha ediliyor. DHA ekibi de Dalca bölgesine giderek Mehmeçiin yapt faaliyetleri görüntüledi.

Dün gece de sarp kayalklarn ve maaralarn youn olarak bulunduu Beytepeye operasyon gerçekletirdi. Isya duyarl termal kameralar tarafndan maaralar bölgesinde görüntü alnd. lk olarak maaralarn bulunduu bölge Dalca Taburunda konulu ar silahlar tarafndan ate altna alnd. Gece atlarnn ardndan askerler sabahn erken saatlerinde bölgeye operasyon için intikal etti. ASKERLERN AIR YÜKLERN KATIRLAR TAIYOR Dalca Taburunda görev yapan tim, afakla birlikte gece atlarnn yapld maaralarn bulunduu bölgeye intikal etti. Zorlu arazi artlarnda askerler maaralar bölgesine yaya olarak intikal ederken, askerlerin ar silah ve mühimmatlar ise katrlarla tand. DRONE LE MAARANIN GÖRÜNTÜSÜ ALINDI Bölgeye ulaan askerler ilk olarak maara çevresinde el yapm yapm patlayc kontrolü yapt. Maara girii için de drone kaldrlarak keif yapld. Drone tarafndan maara giriine ait yerin görüntüsü, taburdaki harekat merkezinde görevli askerler tarafndan incelendi ve operasyon için dümeye basld. TERÖRSTLERN TEKRAR MAARALARDA KONULANMASINI ÖNLÜYORLAR Maara giriine gelen askerler, ilk olarak roket atar ve bombaatarlar ve el bombalar ile maaraya atlar yapt. Daha sonra maarann sa ve sol tarafna konulanan askerler kontrollü bir ekilde maarann içine girdi. Maarada yaplan aramalarda faaliyetlerinde terörist unsurlara rastlanmad. Askeri yetkililer, Dalca bölgesinde maaralarda teröristlerin tekrar konulanmasn engellemek amacyla operasyonlarn aralksz sürdüünü söyledi.

Ana Sayfaya Git