Daha şiddetli kar yağışı var

Meteoroloji'den tüm yurdu etkisi altına alacak yeni kar yağışı uyarısı. Yağan, "Gaziantep'te mevcut kar yağışlarına neden olan sistemin bugün kenti terk ederek Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt'te etkili olmasını bekliyoruz" uyarısını yaptı.

Haberler 20.01.2022 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü Tahminler Dairesi Bakanl Analiz ve Tahminler ube Müdürü Yüksel Yaan, cuma günü yeni bir souk yal sistemin Balkanlar üzerinden yurdun kuzeybat kesimlerinden balayarak etkili olacan söyledi.

Yaan, mevcut kar yann yarn biraz daha douya kayarak yurdun kuzey ve dou kesimlerini etkileyeceini ifade etti.

DYARBAKIR TEHDT ALTINDA

Söz konusu yalarn Güneydou Anadolunun dousu, Dou Anadolunun tamam ve Karadenizi etkili olacan belirten Yaan, Gaziantepte mevcut kar yalarna neden olan sistemin yarn kenti terk ederek anlurfa, Diyarbakr ve Siirtte etkili olmasn bekliyoruz. dedi.

Gaziantep, anlurfa ve Diyarbakrda uzun zamandr ya azlnn söz konusu olduunu dile getiren Yaan, Bu yalarla beraber bölgede çok ekstrem olmasa son dönemdeki deerlendirmeler göz önüne alndnda önemli bir ya art söz konusu oldu. diye konutu.

çeitli bölgeler için meteorolojik uyarlar yaymladklarnn altn çizen Yüksel Yaan, öyle devam etti:

Mevcut yal sistemin yarn da etkili olup ülkeyi terk etmesini bekliyoruz. Yerini hafif scaklk etkisiyle birlikte sis ve pus olaylarna brakacak. ç kesimlerde, Egede, Marmara, ç Anadolu ve Akdeniz bölgelerimizin tamamnda sis ve pus olaylar etkili olacak. Cuma günü yeni bir souk yal sistemin Balkanlar üzerinden yurdumuzun kuzeybat kesimlerinden balayarak etkili olacan tahmin ediyoruz. Bu sistem biraz souk karakterli ve yalara sebep olacak bir sistem.

çI TEHLKES VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüü Tahminler Dairesi Bakanl Analiz ve Tahminler ube Müdürü Yaan, kar yann cumartesi günü yurdun büyük bir bölümünde görüleceine iaret ederek, unlar kaydetti:

Cuma günü Marmara Bölgesinin güneyinde, ç Anadolunun kuzey dousunda youn kar yalar olacan tahmin ediyoruz. Ayrca hzl ve kuvvetli scaklk düüünün olacan da tahmin ediyoruz. Cumartesi günüyle birlikte sistem yurdumuzun büyük bir ksmn etkisi altna alacak, pazardan çaramba gününe kadar yurdumuzun büyük bir kesiminde yer yer kar yalarna sebep olacak.

Cuma günü Bursa, Balkesir, Kütahya, Eskiehir civarnn, cumartesi ise Eskiehir, Kütahya, Afyon civarnn youn kar ya alaca uyarsnda bulunan Yaan, Özetle Marmarann güneyi, ç Anadolunun kuzey batsndaki illerimizde youn kar ya olacan tahmin ediyoruz. Dou Anadolunun dousunda ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde ç tehlikesi var. Vatandalarmzn bu ç tehlikesine kar tedbirli olmalar gerekiyor. Söz konusu ç tehlikesinin haftaya çaramba ve perembe gününe kadar etkisini arttracan düünüyoruz. dedi.

METEOROLOJNN MOBL UYGULAMASI

Vatandalarn kar lastii kullanmas ve ulamlarn gece saatlerine brakmamas gerektiine dikkat çeken Yüksel Yaan, vatandalara Meteorolojinin mobil uygulamasn indirmeleri ve buradan hava durumunu takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Son yaplan deerlendirmeler göre, 27 Ocakta kar yann etkisini biraz azaltacan bildiren Yaan, Meteoroloji tarafndan yaplan tahmin ve meteorolojik uyarlarn çok yakndan takip edilerek günlük planlamalarn ona göre yaplmas üzerinde srarla duruyoruz. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git