Darbeci eski amirale, Cumhurbaşkanına hakaretten 7 yıl hapis cezası verildi

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’nda darbe girişiminde etkin rol alan eski Tuğamiral Hayrettin İmren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 01.04.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün darbe giriimi srasnda Donanma Komutanlndaki eylemler nedeniyle arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrlan Hayrettin mren, Kocaeli 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen hakaret davasnn durumasna Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile baland. Durumada Cumhurbakan avukat Halit çokan da hazr bulundu. Hayrettin mren savunmasnda iddianamede isnat edilen suçlamay kabul etmediini yazl savunmalarn mahkemeye ibraz ettiini, olay günü de Cumhurbakanna hakaret içeren bir söz söylemediini iddia ederek beraatini istedi.

Savc mütalaasnda, Kocaeli 5. Ar Ceza Mahkemesinin suç duyurusu üzerine kamu davas açldn, mahkemenin 25 Ekim 2018 günü kararnda Cumhurbakan Erdoana hakaret ederek eref ve saygnln rencide edecek ifadelerde bulunduunu, Cumhurbakanna hakaret suçundan cezalandrlmasn talep etti. Mahkeme, mrenin hakaret suçunu alenen ilenmesi nedeniyle 4 yl 8 ay hapse çarptrd, eylemini zincirleme olarak gerçekletirmesi nedeniyle de cezay 7 yla çkard.

Ana Sayfaya Git