Darbeyi anlatıyor!

Aile Hekimi Dr. Mustafa Dağcı “Kenan Evren'in yargılanması benim için çok önemli. Türkiye’nin parlak geleceği gençlerin okumasına bağlıdır”

Haberler 15.11.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1982 darbesinde Diyarbakr Cezaevinde 4 yl geçen Dr. Mustafa Dac, cezaevinde darbecilerin kendisine yapt ikenceleri ve kötü muameleyi kitap haline getirerek Elbet Gün Aarr Anne isimli kitab için imza günü düzenledi. Yeniehir ilçesi Elaz Caddesi üzerindeki bir alveri merkezinin zemin katnda düzenlenen imza gününde Dr. Dacy sevenleri yalnz brakmad.

Diyarbakrda 36 yl yaadn, bunun 4 ylnn ise Diyarbakr Cezaevinde geçtiini anlatan Dr. Mustafa Dac, Hem ailemin maceral yaam hem de Diyarbakrdaki siyasi hayatm ve cezaevini derleyip topladm, kaybolmasn istemedim. Özellikle Diyarbakr Cezaevindeki ikenceler var. 1982-1986 yllar arasndaki 12 Eylül sonras. Diyarbakr Cezaevi konusunda çok kitap yazld ama bence azdr. Ne kadar yazlsa yeridir. çünkü dünyann en kötü üç hapishanesinden biri olarak anlatlan Diyarbakr Cezaevi yazlmakla bitmez. Ben de kendi payma düen eyi yazmak istedim diye konutu.

KENCELERN TARHE GÖMÜLÜP KALMASINI STEMEDM

Kitabnda özellikle 12 Eylül darbesine yer verdiini belirten Dr. Dac, 12 Eylül 1982de biliyorsunuz darbe oldu. Darbe olduktan sonra da insanlarn siyasi görülerine bakmakszn herkesi cezaevine tktlar. Cezaevinde artk siz tutuklu deilsiniz, bir esirsiniz. Esir olduunuz için günün 24 saatiniz ikence altnda geçiyordu. Esat Oktay zamanndaki Diyarbakr Cezaevinden bahsediyorum. Onun için bütün bu ikencelerin tarihe gömülüp kalmasn istemedim ve yazya döktüm. Kenan Evrenin yarglanmas benim için çok önemli, çok da deerli bir olgudur. Ama bu darbecilerin çok daha önce yarglanmas gerekirdi. çok gecikti. Artk yatalak olduktan sonra yarglanm, yine de benim için çok mutlu eden olaylardan birisidir. Rütbeleri söküldü. Her türlü yarglanmalar oldu kamuoyunda. Bizim hiç olmazsa bir nebze de olsa içimizi rahatlatm oldu eklinde konutu.

GENçLERE TAVSYEDE BULUNDU

Gençlere okumalar tavsiyesinde bulunan Dr. Dac, Gençlere okumalarn tavsiye ediyorum, ne kadar çok okurlarsa o kadar onlar için iyi olacaktr. Türkiyenin parlak gelecei, kl gelecei buna baldr diye konutu.

Öte yandan Diyarbakra çeitli temaslarda bulunmak üzere gelen Adalet Bakan Abdulhamit Gül, 12 Eylülde insanlk d ve keyfi uygulamalara, ikencelere maruz kalnan Diyarbakr Cezaevini kapatyoruz ve yakn bir dönemde boaltm olacaz demiti.

Ana Sayfaya Git