Darbeyi durduran Cumhuriyet savcısının ölüm nedeni belirlendi

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, geçtiğimiz gün feci kaza da hayatını kaybetti. Kazanın içerisinde suikast girişiminde bulunulduğu iddiaları gündeme sarsarken, kaza yerindeki soruşturma tamamlandı

Haberler 11.05.2017 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz gün o elim kaza da hayatn kaybeden Denizli Cumhuriyet Basavcs Mustafa Alperin ölümünde suikast aibesi kazadan beri soruturulmakta. Ehliyeti elinden alnan oförün kulland TIRn direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrasnda Savcnn makam aracna çarpmas eklinde meydana gelen kaza da herhangi bir suikast giriimine rastlanmad, kaza olduu son dakika olarak açkland. Mustafa Alper bilindii üzere 15 Temmuz darbe giriimi akabinde Denizlide alayn hareketlenmesini engellemi ve alay komutan tutuklamt.

Denizli merkezli önemli FETÖ soruturmalarn yürüten Denizli Cumhuriyet Basavcs Mustafa Alper (48) ve oförü Muzaffer Akehirli, dün Sabah cezaevine giderken, yan yoldan kavaa yaklarken Dur iaretine uymayarak aniden ana yola çkan hafriyat kamyonunun çarpp üstüne devrildii makam aracnda yaamn yitirdi. Suikast gibi kazada Basavc Alperin koruma polisi de yaraland. Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafndan çarpp, yandaki kablo fabrikasna doru sürükledi ve ardndan da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yld. Kazay görenler salk, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardma kotu. Kaza yerine yakn antiyeden getirilen bir kepçeyle, gecikmeksizin araçtakilere yardm için çalma balatld. Kepçe yardmyla makam aracnn üstündeki kamyon kaldrld. Ancak salk ekiplerinin yapt kontrolde Basavc Alper ile oförü Akehirlinin öldüü belirlendi. Makam aracnda bulunan ve yaralanan koruma polisi Ramazan Uurlu (34) ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldrld. Uurlunun hayati tehlikesinin bulunmad belirtildi. Kazadan sonra kaçmaya kalkan hafriyat kamyonunun oförü Tufan ise polis tarafndan gözaltna alnarak Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Denizlide trafik kazasnda hayatn kaybeden Denizli Cumhuriyet Basavcs Mustafa Alper hakknda sosyal medyada paylamlarda bulunan FETÖ firarisi Emre Uslu hakknda Sakarya Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld bildirildi. Uslunun mesajlar sosyal medyada büyük tepki çekmi, Bakan Bekir Bozda da çok sert bir açklama yapmt.

Ana Sayfaya Git