Dargeçit sorumlusu öldürüldü

Dargeçit'te PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çatışmada, Gri listede yer alan örgütün Dargeçit sorumlusu "Rehber" kod adlı PKK'nın aralarında bulunduğu üç örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Haberler 24.11.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Mardinde etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin gri kategoride aranan örgütün sözde Dargeçit sorumlusu Reber kod adl M.O. olduunun tespit edildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, Yldrm-8 Operasyonu kapsamnda Mardin-Dargeçit krsalnda jandarma ekiplerinin insansz hava arac tarafndan tespit edilen teröristlere yönelik l Jandarma Komutanlna bal komando ve özel harekat birlikleriyle operasyon balatld hatrlatld.

JANDARMA OPERASYONU

Jandarma Atak helikopteri ve silahl insansz hava unsurlarnn da kullanld, Hava Kuvvetleri Komutanl destekli operasyonda 3 teröristin silahlaryla etkisiz hale getirildiine deinilen açklamada, teröristlerden birinin terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan, örgütün sözde Dargeçit sorumlusu Reber kod adl M.O. olduunun tespit edildii kaydedildi.

KIZAY IRAKA HAVA AHAREKATI

Milli Savunma Bakanl, Irakn kuzeyinde 4 PKKl teröristin düzenlenen hava harekatyla etkisiz hale getirildiini duyurdu. Bakanln Twitter hesabndan yaplan açklamada, Irak kuzeyi Metina ve Avain bölgelerinde keif ve gözetleme vastalaryla tespit edilen 4 PKKl terörist, düzenlenen hava harekatlaryla etkisiz hale getirildi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara devam edilecek ifadeleri kullanld.

PKKDA çÖZÜLME BALADI

çileri Bakanl PKK üyesi 4 teröristin ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduunu bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, çileri Bakanl koordinesinde Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünce yürütülen ikna çalmalar sonucunda PKK terör örgütünden kaçan 4 teröristin daha bugün Türkiyeye giri yaparak, güvenlik güçlerine teslim olduu kaydedildi.

Teslim olanlarn 1997 ve 2018 yllar arasnda terör örgütüne katldklar Suriye, ran ve Irakta faaliyet yürüttüklerinin tespit edildii belirtilen açklamada, ikna çalmalar sonucunda 1 Ocaktan bugüne kadar teslim olan örgüt mensubu saysnn 210a yükseldii vurguland.

Ana Sayfaya Git