DASK deprem bölgesinde göreve başladı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin, “DASK olarak tüm imkanlarımızla vatandaşımızın yanındayız. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahipleri, evleri depremde hasar gördüyse ALO DASK 125 çağrı merkezi, www.dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

Haberler 31.10.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doal Afet Sigortalar Kurumu (DASK), zmir Seferihisar merkezli, 6,6 büyüklüündeki depremin ardndan geçmi olsun mesaj yaymlad.

Açklamada görülerine yer verilen DASK Koordinatörü Erdal Turgut, DASKn tüm yöneticileri ile birlikte deprem bölgesinde olduunu belirterek, zmir ve depremin hissedildii çevre illere geçmi olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatn kaybeden vatandalarmza Allahtan rahmet, yaknlarna basal, yaral vatandalarmza acil ifalar diliyoruz. Enkaz altndaki vatandalarmzn bir an önce kurtarlmasn ve daha fazla can kayb yaanmamasn temenni ediyoruz. yorumunu yapt.

DASKn ilgili kamu kurumlaryla koordinasyon halinde hasar eksperlerini sahaya yönlendirdiini ve hasar tespit çalmalarn balatmaya hazr olduunu belirten Turgut, unlar kaydetti:

DASK olarak tüm imkanlarmzla vatandamzn yanndayz. Zorunlu Deprem Sigortas poliçesi sahipleri, evleri depremde hasar gördüyse ALO DASK 125 çar merkezi, www.dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbar yapabilirler.

Bu arada, Ege Bölgesi genelinde Zorunlu Deprem Sigortal konut oran yüzde 54 düzeyinde seyrediyor. Bu konutlarn 635 bini zmirde bulunuyor.

DASK, kurulu amac dorultusunda Türkiyenin herhangi bir yerinde meydana gelen depremlerde oluan bina hasarlarn tazmin ediyor.

Zorunlu Deprem Sigortas poliçesi sahipleri, ALO DASK 125 çar Merkezinden, www.dask.gov.tr internet sitesinden ve e-devlet üzerinden hasar ihbarnda bulunabiliyor.

Ana Sayfaya Git