Dava Başka İle Taşındı

Diyarbakır'da görülen HDP'li vekillerin davasının nakli istendi.

Haberler 21.09.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KCK/TM ana davasndan yarglanrken, milletvekili olduklar için dosyalar ayrlan ve halen 2si vekil olan 8 HDPlinin dosyasnn güvenlik gerekçesiyle baka ile nakledilmesi talebinde bulunuldu. Duruma, ertelendi.

Diyarbakrda PKKnn üst yaplanmas KCK ana davasnda, dosyalar ayrlan 6s eski HDPli 8 milletvekilinin yarglanmasna devam edildi.

Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya HDP milletvekilleri Dirayet Tademir ve Alican Önlü ile eski milletvekili Osman Baydemir, çalar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yldrm, Besime Konca ve Nadir Yldrm katlmazken, avukatlar hazr bulundu.

Sank avukatlarndan Cihan Aydn, milletvekili olan Tademir ve Öncünün Anayasann 83. maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazl kapsamnda olduunu ileri sürerek, bu sanklar hakkndaki yarglamann durdurulmas talebinde bulundu.

Avukat Mehdi Özdemir ise sank Nadir Yldrm hakknda daha önce çkartlan yakalama kararnn kaldrlmasn istedi.

- Mahkeme davann naklini istedi

Talepleri deerlendiren mahkeme, Nadir Yldrm hakknda çkartlan yakalama kararnn kaldrlmas yönündeki talebin reddine, Tademir ve Önlü hakknda yarglamann durdurulmas talebinin celse arasnda deerlendirmesine karar verdi.

Mahkeme, CMKnn 19/2 maddesince kovuturmann görevli ve yetkili olan mahkemenin bulunduu yerde yaplmasnn kamu güvenlii için tehlikeli olduunu belirterek, güvenlik gerekçesiyle yarglamann baka ilde yaplmas talebiyle Adalet Bakanlna müzekkere yazlmasn kararlatrd.

Ayrca dava dosyasnda firari olan eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan aabeyi Nurettin Demirta ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Okun da aralarnda bulunduu 21 kii hakknda yakalama karar bulunuyor.

Ana Sayfaya Git