Dava kapalı yapılmayacak

Boylu davasının kapalı görülmesi talebine ret

Haberler 09.06.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avukat Müzeyyen Boyluyu öldüren Mesut Issnn yargland davann durumasnda, sank avukatnn durumann kapal görülmesi talebi reddedildi.

Boanma aamasnda olduu Müzeyyen Boyluyu katleden Mesut Issnn yargland davann 5inci durumas Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumada Boylunun annesi Türkan Boylu, avukatlar Asl Pasinli, Serdar Özer, Öykü çakmak, Sinan Tanrkulu ve Gizem Miran ile sank Issnn avukat Kutbettin Odaba hazr bulunurken, sank Iss tutuklu bulunduu Bakrköy Metris 2 Nolu T Tipi Ceza nfaz Kurumu Ses ve Görüntü Bileim Sistemi (SEBBS) ile durumaya katld.

CEZA EHLYET TAM

Dosyaya gelen evraklarn okunmasyla balayan durumada, stanbul ATKye yazlan müzekkereye cevap verildii ve sann cezai ehliyetinin tam olduu belirtildii kaydedildi.

TANIKLARI SUçLADI

Hakkndaki tank beyanlarna dair söz verilen sank Iss, tank beyanlarnn eksik ve tanklarn kendini korumaya dönük ifade verdiini ileri sürerek, ATK raporuna dair savunmasn bizzat mahkemede yapmak istediini söyledi.

ATK RAPORUNA TRAZ ETT

Dava süresince müvekkili Issnn psikolojisinin bozuk olduunu ileri sürerek Elaz Sinir ve Ruh Hastalklar Hastanesine sevk ettiren, davann baka bir kente görülmesini talep eden sank avukat Kutbettin Odaba ise müvekkilini mahkeme huzurunda sorgulanmadn belirterek, müvekkilinin yüz yüzelik ilkesi gerei mahkeme huzurunda sorgulanmasn istedi. ATK raporuna dair celse arasnda itiraz dilekçesi verdiini belirten Odaba, bu sefer de müvekkilinin cinayeti iledii anda ki durumunun deerlendirilmesi talebinde bulundu.

TUTULULUK HAL DEVAM TALEB

Eksikliklerin tamamlanmasn isteyen iddia makam, suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, isnat edilen suçun CMK/100 maddesinde saylan katalog suçlardan oluu nedeniyle sann tutukluluk halinin devamna karar verilmesini talep etti.

FTRA ATIYOR

Durumaya katlan Boylunun annesi Türkan Boylu, sank beyanlarn kabul etmediini ve sann iftirada bulunduunu belirterek, cezalandrlmasn istedi.

ATK RAPORUNDA TÜM DETAYLAR VAR

Boylu ailesi avukatlarndan Sinan Tanrkulu, sank Issnn ilk durumada sorgusunun yapldn hatrlatarak, sann sorulara cevap vermemesinin sorgulanmad eklinde deerlendirilmemesi gerektiini vurgulad. ATK raporuna kar itirazlarn da yersiz olduuna iaret eden Tanrkulu, ATKnin bir gözlem bir de ihtisas kurumunun raporu olduunu ve sann olay öncesi olay an ve olay sonrasna ilikin detayl tespitlere yer verildiini kaydetti. Tanrkulu, sank ve avukatnn mahkemenin kapal görülmesi taleplerinin de reddedilmesini istedi.

MAHKEME SANIK AVUKATI TALEPLERN REDDETT

Esas hakkndaki mütalaasn hazrlamas için dosyay savcya gönderen mahkeme heyeti, suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç üphesi nedeniyle sank Issnn tutukluluk halinin devamn karar verdi. Sank avukatnn kapal duruma, tekrar ATK raporu aldrma ve sann mahkemece sorgulanmas taleplerini reddeden heyet, durumay 4 Eylüle erteledi.

Ana Sayfaya Git