Davul-zurnalı uğurlanma!

İmmün plazma tedavisiyle sağlığına kavuştu, davul zurna eşliğinde evine uğurlandı

Haberler 01.05.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte immün plazma yöntemiyle tedavi gören ve yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen 43 yandaki Turgut Kayar, davul zurna eliinde hastaneden taburcu edildi.

Siirt Devlet Hastanesinde güvenlik personeli olarak görev yapan ve 45 gün önce ba ars ve halsizlik ikayeti ile gittii hastanede test sonucu pozitif çkan Kayar, bir süre youn bakmda kald.

Durumunun arlamas üzerine solunum cihazna balanan Kayara, Vali Ali Fuat Atik ve AK Parti Siirt Milletvekili Osman Örenin giriimleri, nönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kzlayn desteiyle, Turgut Özal Tp Merkezinde Kovid-19a yakalanan ve iyileen bir hastadan alnan plazma ile tedavi uyguland.

Turgut Özal Tp Merkezi Kök Hücre Nakli ve Aferez Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurtun önerileri dorultusunda plazma tedavisi uygulanan ve tedaviye olumlu yant veren Kayardan yaklak 15 gün önce solunum cihaz çkarld.

Servise alnan ve bir hafta önce yaplan Kovid-19 test sonucu negatif çkan Kayar, uygulanan fizik tedavinin de tamamlanmasnn ardndan Siirt Devlet Hastanesinden taburcu edildi.

Kayar, yapt açklamada, 45 gündür gördüü tedavi ile bu hastal yenmenin mutluluunu yaadn söyledi.

Bu süreç içerisinde benden dualarn esirgemeyen, bana destek sunan herkesten Allah raz olsun. diyen Kayar, herkese sosyal mesafe kuralna dikkat etmeleri, zorunlu olmadkça evden çkmamalar önerisinde bulundu.

Kayar, Vali Atik, Milletvekili Ören ve AK Parti l Bakan Ekrem Olaça da desteklerinden dolay teekkür etti.

- Türkiye, immün plazma tedavisinde dünyada en önde ülke olarak görünüyor

Prof. Dr. Erkurt, AA muhabirine yapt açklamada, çinden sonra ilk olarak Türkiyede uygulanan immün plazma tedavisinin Malatyada baladn söyledi.

Malatyada plazma tedavisi uygulanan ilk hastann youn bakmdaki tedavisinin ardndan servise alndn hatrlatan Erkurt, unlar kaydetti:

kinci olarak da Siirtteki hastamza plazma gönderdik. Siirtteki hastamz taburcu edildi. Plazma Malatyadan gitti. Siirtteki hastamz, Türkiyede immün plazma kullanlp taburcu edilen ilk hasta olarak görülmektedir. Bu iin gelimesinde Sayn Rektörümüz Ahmet Kzlayn destekleri büyük. Kendilerine teekkür etmek lazm. mmün plazma tedavisi umut olmaya devam ediyor, çok iyi sonuçlar alnyor. Türkiye, immün plazma tedavisinde dünyada en önde ülke olarak görünüyor.

Ana Sayfaya Git