DEAŞ'ın korkunç planı çökertildi

Adana merkezli DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin milletvekilleri, üst düzey bürokrat ve iş insanları, turist kafileleri ve savcıların kaçırılması, çarşı ve mahalle bekçileri ile polis memurlarına yönelik saldırı planlaması içerisinde oldukları bildirildi.

Haberler 09.11.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü, Adana merkezli DEA terör örgütüne yönelik operasyonda, 19 üphelinin gözaltna alndn açklad. üphelilerin milletvekilleri, üst düzey bürokrat ve i insanlar, turist kafileleri ve savclarn kaçrlmas, çar ve mahalle bekçileri ile polis memurlarna yönelik saldr planlamas içerisinde olduklar belirtildi.

MLLETVEKLLERN KAçIRACAKLARDI

Adana Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesince, terör örgütü DEAn eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deifre edilmesine yönelik çalmalar kapsamnda Adana ve Mulada operasyon gerçekletirildi.

Operasyonda, biri kadn 19 üpheli gözaltna alnrken yaklak 500 gram patlayc madde, tabanca ve 2 av tüfei ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Örgütsel materyallerde yaplan incelemelerde yakalanan zanllarn, milletvekilleri, üst düzey bürokrat ve i insanlar, turist kafileleri ve savclarn kaçrlarak esir alnmas, çar ve mahalle bekçileri ile polis memurlarna saldr yaplmas ve stratejik öneme sahip yerlere eylem planlamas içerisinde olduklar tespit edildi.

MULADAK OPERASYONDA YAKALANAN

Biri Mulada, 18i Adanada gözaltna alnan zanllarn, austos aynda Adanada yakalanarak tutuklanan örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özdenin elebaln yapt Yamaçl grubuyla balantl olduu ileri sürüldü.

Operasyonun, Briketçi ve Hureyre kod adl terörist Özdenin ikametinde ele geçirilen dijital materyallerde yaplan inceleme sonrasnda gerçekletirildii örenildi.

üphelilerden bazlarnn dini deerlere hakaret ettiklerini öne sürdükleri kiilere yönelik silahla yaralama ve kulak kesme eylemlerine kartklar iddia edildi.

Ana Sayfaya Git