DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, 'Gar katliamı' davasında tanık olarak dinlendi

Ankara Garı önünde, 10 Ekim 2015'te meydana gelen ve 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili davada, DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) tanık olarak dinlendi. Sistemdeki problemden dolayı ifadesi tam olarak alınamayan Güler'in, bir sonraki celsede duruşma salonunda hazır bulundurulmasına karar verildi.

Haberler 20.07.2022 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 4üncü Ağır Ceza Mahkemesinde, Ankara Garı patlamasıyla ilgili ana davadan dosyası ayrılan firari 16 sanık ile örgüt yöneticiliği suçundan 18 yıl hapse çarptırılan sanık Erman Ekicinin, insanlığa karşı suç ve kasten öldürme suçlarından yargılanmasına devam edildi. Önceki celse verilen ara karar gereği, başka bir dosyadan tutuklu yargılanan DEAŞın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, duruşmaya Sincan Ceza ve İnfaz Kurumundan SEGBİSle katıldı. Güler, 2014 yılında Suriyeye giderek DEAŞa katıldığı, 2015 yılı haziran ayında da yaralanarak hastanede 3 ay yattığını söyledi. Mahkeme başkanının bazı örgüt üyelerini sorması üzerine Güler, DEAŞın sınır emiri İlhami Balıyı Adana Ceza İnfaz Kurumunda birlikte tutuklu kaldığı dönemden tanıdığını, örgütün infazcısı Ahmet Güneşle de tanıştığını söyledi. SEGBİS sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle ifadesi tam olarak alınamayan Gülerin bir sonraki celsede, duruşma salonunda hazır bulundurulmasına karar verildi.

SİYASİLERİN DİNLENİLMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Müşteki (şikayetçi) avukatları, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile bazı siyasilerin dinlenmesini talep etti. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Erman Ekicinin tutukluluk halinin devamına karar verilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağın tanık olarak dinlenmesi talebini de reddederek, duruşmayı erteledi.

Ana Sayfaya Git