Deaş'ın suikastçısı yakalandı

Yalova merkezli 6 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden, aralarında örgütün Türkiye suikastçısının da bulunduğu 8'i tutuklandı.

Haberler 02.02.2021 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalova Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ubeleri ekiplerinin koordineli çalmasyla, DEAn sözde Türkiye suikastçs olduu belirlenen ve deifre olmu örgüt mensuplarnn Türkiyeden Avrupaya geçilerini, Avrupadan Türkiyeye girilerini salayan A.Y. ile irtibatl örgütün sözde üst düzey sorumlusu A.Gnin Yalovada bulunduu tespit edildi.

Bunun üzerine, Suriye ve Irakta örgüt bünyesinde faaliyette bulunduktan sonra Türkiyeye geldikleri belirlenen bu kiilerin ve irtibatta olduklar üphelilerin yakalanmasna yönelik Yalova Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld.

Soruturma kapsamnda, 20-29 Ocakta Yalova merkezli stanbul, Sakarya, Eskiehir, Mersin ve rnakta e zamanl gerçekletirilen operasyonlarda, A.Y. ve A.Gnin aralarnda olduu 12si Irak, biri Fas, biri Türk vatanda 14 üpheli gözaltna alnd. A.Ynin, rnakta Habur Snr Kapsnda yurt dna sahte kimlikle kaçmaya çalrken yakaland örenildi.

üphelilerin saklandklar ve ofis olarak kullandklar adreslerde yaplan aramalarda iki tabanca ve fiekler, sahte pasaport ve kimlik yapmnda kullanlan 9 makine, sahte mühür ve ekipmanlar ile çeitli ülkelere ait düzenlenmi 433 pasaport, 346 sahte kimlik belgesi ve çok sayda doküman ele geçirildi.

YABANCI UYRUKLU ADAMLARINA YÖNELK SLAHLI GASP, YAMA VE ALIKOYMA EYLEMLER

Operasyonda, DEAn faaliyetleri neticesinde oluturulan yap ile Eskiehir, stanbul ve Sakaryada yabanc uyruklu i adamlarna yönelik silahl gasp, yama, alkoyma eylemleri düzenleyerek, bu suçlardan ve göçmen kaçakçlndan elde ettikleri paralar havale yoluyla yurt dna örgüte aktardklar belirlendi.

Zanllarn, örgütün sözde yöneticilerinin talimatlar dorultusunda özellikle stanbulda Irakllarn youn yaad Fatih ilçesinde bu ülke uyruklulara yönelik eylemlerde bulunduklar anlald.

Ayrca zanllarn, temas kurduklar yabanc uyruklu kadnlara yönelik antaj ve tehdit amaçl kullandklar dijital verilere ulald.

üphelilerden bazlarnn, Kuveytli bir i adamn silahla tehdit edip elindeki para dolu çantay gasbederek kaçmas ise çevredeki güvenlik kameralarnca görüntülendi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen A.Y. ve A.Gnin aralarnda olduu 8 üpheli tutukland. Dier 6 zanl ise adli kontrol artyla salverildi.

Ana Sayfaya Git