DEDAŞ çiftçilere verilen desteğe el koydu

DEDAŞ, çiftçilere verilen mazot, gübre ve tohum desteklemelerine “borç” gerekçesiyle el koydu. Çiftçi Mazlum Esen, DEDAŞ'ın borcu olan ve olmayanları ayırt etmeden desteklemelere el koyduğunu ileri sürdü.

Haberler 30.03.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA) bu kez çiftçilere Tarm ve Orman Bakanl tarafndan 2020 yl için verilen mazot, gübre ve tohum desteklemelerine el koymaya balad. Diyarbakr, Mardin, Batman, Siirt, rnak ve anlurfadaki çiftçilerin destekleme primlerine el konulmas büyüm tepki toplad. çiftçileri telefonla arayan banka yetkilileri, desteklemelerinin banka hesaplarna yattn ancak DEDAn gönderdii liste üzerinden desteklemelere el konulduunu belirtti. çiftçilerin borçlar gerekçe yaplarak desteklemelerine el konulduu belirtilirken, borcu olmayan çiftçilerin de desteklemelerinin belirli bir ksmna el konulduunu ileri sürdü.

BORç çIKARIYORLAR

Desteklemesine el konulan çiftçi Mazlum Esen, bankann kendisini aramas üzerine, yetkililere borcunun olmadn ilettiini söyledi. Ancak bankann gönderilen listede kendisinin de adnn olduunu bildirdiini aktaran Esen, Benim abonem yok. Tarlam zaten barajdan sulamal görünüyor. Buna ramen hesabma yatan desteklemenin 3te 2sine el konulmu. DEDA, milleti batrmak istiyor. Borcum yok ama desteime el koyuyor. DEDAa gidiyoruz, makbuz istiyoruz ama vermiyor. Muhatap aryoruz, bulamyoruz. Dorudan destee el koyuyorlar. Bir beyaz kat üzerine borcunuz var diye yazyorlar. Benim arazim barajdan sulamal diyorum. Arazimi, baka bir köylünün kuyusuna yakn olmasn gerekçe yaparak, oradan kullanmsndr diye borç çkaryorlar dedi.

NASIL EVDEN çIKMAYALIM

Bölgedeki bütün çiftçilerin DEDA mahkemeye verdiini hatrlatan Esen, Ama buna ramen desteklere el koyuyorlar. Kafalarna göre fatura çkaryorlar. Biz msr ve pamuk ekmeyeceiz. çünkü msr ve pamuk ektiimiz zaman su olmazsa yine batacaz. Bu koronavirüs tehdidi varken tüm devletler halkna maddi anlamda destekler sunarken, bizde de tam tersi durumlar yaanyor. Bize diyorlar evden çkmayn. Biz bu ekilde nasl evden çkmayacaz. Biz evden çkmazsak ne DEDA ile ba edebiliriz ne de tarlalarmz ekebiliriz. DEDA açkça frsatçlk yapyor. Herkesin evine kapanmasndan yararlanarak, çiftçiyi de devleti de dolandrmak istiyor. Tarlalar ekmezsek bu defa ktlk ortaya çkacak. Ktlk ortaya çknca DEDA el koyduu desteklerimizi geri ödese de artk bir anlam olmayacak.

Ana Sayfaya Git