DEDAŞ'ın 3 yıldır onarmadığı elektrik telleri can aldı

Derik'te, DEDAŞ'ın tüm bildirimlere rağmen 3 yıldır bakımını yapmadığı elektrik tellerine basan Abit Boz hayatını kaybetti. Söz konusu tellerin onarımı için 3 gün önce DEDAŞ'a ihbarda bulunulduğu ortaya çıktı.

Haberler 06.04.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesine bal Dikmen (Kan Zil) Mahallesinin Karaca (Hedre) Mezrasnda, yere sarkan elektrik tellerine basan Abit Boz (72) adl yurtta ar yaraland. Yaralandktan sonra Kzltepe Devlet Hastanesine kaldrlan Boz, tüm müdahalelere ramen kurtarlamad.

Olayn, Bozun hayvanlarn otlatt srada meydana geldii örenildi.

HMAL CAN ALDI

Mezra sakinleri, Bozun 3 yl önce yklan Dicle Elektrik Datm A..ye (DEDA) ait bir elektrik direinden sarkan tellere bastn aktard. Yurttalar, Bozun ölümüne neden olan tellerin yerden kaldrlmas ve direin onarlmas için DEDA bilgilendirdiklerini ancak herhangi bir müdahalenin alnmadn kaydetti.

Olayn ardndan DEDA yetkililerin bölgeye giderek çalma balatt.

OLAYDAN SONRA TAMR ETTLER

Yurttalardan Celalettin Tan, Direk krlmt, telleri yere deiyordu. Defalarca DEDAa haber verdik. Ama gelip yapmad. Bu olay olunca jandarma geldi. Jandarma Komutan araynca DEDA gelip telleri tamir etti. Halk öldükten sonra gelip tamir yaptlar diye tepki gösterdi.

GELECEZ DYOR, GELMYORLAR

Yaamn yitiren Bozun kuzeni Nezir Boz ise, 3 yldr elektrik tellerinin tehlike saçtn tüm kurumlara anlattklarn ancak sonuç alamadklarn belirtti. Kuzen Boz, Teller koptu. Ekipleri çardk yapmalar için. Onlar da direkleri yapmadan sadece telleri takp gittiler. Yerlerin çamur olduunu ve ertesi gün direi onarmak için geleceklerini belirterek gittiler. Ertesi gün tekrar aradm. Büyük risk yarattn söyledim. Biliyoruz dediler. 3 yl geçti gelmediler diye konutu.

Nisan aynda da koyunlarnn elektrik teline çarpmas sonucu öldüünü dile getiren Boz, Tekrar aradk DEDA. Geleceiz dediler, ama gelmediler dedi. ikayetçi olduklarn ifade eden Boz, Savclk soruturma açm. Gerekirse DEDA müdürü görevden alnana kadar ikayetçi olacaz. Ceza ve kanun ne gerekiyorsa yapacaz dedi.

3 GÜN ÖNCE ARIZA HBARI YAPILMI

Öte yandan DEDA Arza hbar Hatt Müteri Portalnda yer alan kaytlarda, yurttalarn söz konusu sorunu 2 Mart sabah saat 06.54 sularnda DEDAa ilettii ortaya çkt. Kaytlara göre, DEDAn yaplan ihbara ayn gün Arzanz saha ekibine iletilmitir durum güncellemesi yapt görülüyor. Ancak, söz konusu güncellemeye ramen arzann giderilmedii belirtildi.

Ana Sayfaya Git