Dedaş'a Belediyeden Misilleme!

DEDAŞ borç yüzünden Beşiri Belediyesi'nin elektriğini kesip, "hizmet üretmez" hale getirmesi üzerine, karşı misilleme geldi. Belediye, DEDAŞ'ın hizmet binasının kaçak olduğunu gerekçe gösterip yıktı.

Haberler 14.09.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde; DEDA ile Beiri Belediyesi ve kiköprü Belediyesinin borç yüzünden elektirik kesintisi ile kaçak hizmet bina ina edildii tartmas doruk noktaya ulat. Kurumlar karlkl misillemede bulundu. DEDA, her iki belediyenin elektrik borcunu ödemedii gerekçesiyle, elektriklerini kesince, Beiri Belediyeside kar hamlede bulunarak, DEDAn hizmet binasnn kaçak ve ruhsat olmadn iddia ederek, ykt. Kurumun çekimesi, Beiri ilçesi ve ki köprü beldesinde yaam, zindene çevirdi. çme suyu verilemez, her iki bölgenin büyük kesimi elektrik kesintileri yüzünden karanlkta kald.

POMPA STASYONUNUN ELEKTRKLER KESLD

DEDA, Beiri Belediyesinin, çme Suyu Pompa istasyonlarna ait elektrik borcunu ödemesi üzerine, ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacn karlayan Pompa stasyonlarnn elektriklerini önceki gün kesti. Beiri ilçesi, elektrik kesintisi yüzünden, iki gündür sussuz çekiyor. ddiaya göre, Belediye 5 yldan buyana ilçenin içme suyu ihtiyacn karlayan Pompa stasyonunun tükettii enerjinin bedelini, DEDAa ödemiyor. lçede büyük bir huzursuzluk hakim olurken, DEDA ile Belediye Bakan ve ilgili birimler arasnda yaplan görümeler de sonucsuz kald.

BELEDYE KARI MSLLEME YAPINCA

Bunun üzerine Beiri Belediye Bakan, Dicle Elektrik Datm A.ye ait, Beiri lçe eflifi Hizmet Binas için, binann kaçak ve ruhsatsz olduu gerekçesiyle ykm yönünde meclis karar aldrd. Alnan kararn uygulanmas üzerine Zabta ekipleri, i makineleriyla birlikte, DEDAa ait kaçak binaya gitti. Zabta ekipleri, Beirili lçe efliindeki görevlilere karar tebli ederek, binay boaltmalarn istedi. Ekipler çevre güvenlii ve binann tahliyesi sonrasnda; DEDAa ait kaçak ina edilen binay i makinelerinin araclyla, ykt.

DEDAIN SAVUNMA AçIKLAMASI

DEDA, Beerili Belediyesinin ykm kararna tepki gösterirken, ilçenin sussuz kalmas ve belediyenin hizmet üretemez hale gelmesini gözard etti. DEDA, Belediyenin müdahalesini gerekçe gösterip, Beiri ilçesindeki personellerini çektii gibi, arzalanan trafolar onarmaya ekip, göndermemesi nedeniyle, ilçenin bir çok kesimi, karanlkta kald.

LçE SAKNLER BÜYÜK TEPKL

Beiri ilçesi ve kiköprü beldesinin sular, DEDA ve belediyenin arasnda yaanan skntdan dolay kesilerek vatandalarn olmas büyük tepki çekti.

Duruma tepki gösteren ilçe ve belde sakinleri, DEDA ve belediye arasnda yaanan skntnn ciddi anlamda kendilerini madur ettiini ifade ettiler.

Vatandalar, bu durumun acilen düzeltilmesini ve borç için kendilerinin bu kadar zor durumda braklmamas gerektiini belirterek, yetkililerin bu soruna acilen dur demesi gerektiini kaydettiler.

BELEDYE AçIKLAMA YAPMADI

Öte yandan Beiri Belediyesine, daha önce lçe Kaymakam Mustafa Maslak, kayyum olarak atanmt. Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili açklama yapmad.

Ana Sayfaya Git