DEDAŞ yalan söylüyor!

DEDAŞ'ın Beşeri Belediyesi'nin elektrik borcu nedeniyle, yapılan kesintiye misilleme olarak, kuruma ait hizmet binasını iş makeneleriyle yaktığına dair, basına servis edilen haber, yalanlandı.

Haberler 16.09.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Batmann Beiri Belediyesinden, Belediye tarafndan Dicle Elektrike ait hizmet binasnn ykld ve baz trafo binalarnn mühürlendii yönündeki DEDAn yapt açklama ve basna servis edilen haberlerin gerçei yanstmad aktarld.

BELEDYEDEN DEDAI YALANLAMA

Beiri Belediyesinden yaplan açklamada, Dicle Elektrik yetkililerince DBPli belediye döneminden kalan 5 yllk yaklak 6,5 milyon liralk borcun tek seferde istendii, belediyeye hiçbir tebligat yaplmadan içme suyu kuyularnn elektriinin kesildii, elektriin kesilmesiyle Beiri ilçesi ile kiköprü beldesinin 72 saat susuz kald belirtilerek, DEDAn keyfi uygulamasyla ilgili gelimeleri anlatld. Açklamada u ifadelere yer verildi:

TEK SEFERDEN ÖDEME STENNCE

Kayyum öncesi yllara ait geçmi borçlarn o yllarda takibi noktasnda gereini yapmayan ilgili kurumun (DEDAn) bu dönemde tüm eski borçlarn peine dümesi üzerinde önemle durulmas gereken bir konudur. Kayyum döneminde elektrik borçlarnn itiraz edilen ve edilecek faturalar hariç Belediyemizce ödeme yaplm ve yaplmaya devam edilmektedir. Dicle Elektrik binas yklmad gibi hiçbir trafo binas da mühürlenmemi olup yaplan haber ve açklamalar tamamen gerçek d ve yalan haberlerdir.

ÖDEME PLANI DEDAA BLDRLMT

Belediyenin elektrik borçlarna ilikin Dicle Elektrik ile yaplan görümeler sonucu ödeme plan yapld aktarlan açklamada, Belediyenin kendi döneminden önceki borçlarn tamam için Dicle Elektrik ile ödeme plan yapt bildirildi. Taahhütname imzalanarak elektrik borç sorununun çözüldüüne, içme suyu kuyularna elektrik verilerek ilçeye su verildiine iaret edilen açklamada, aslsz ve gerçei yanstmayan açklama yapanlar ile ilgili adli mercilere gerekli bavurularn yaplaca vurguland.

DEDA BELEDYEY SUçLAMITI

13 Eylülde, Dicle Elektrikten yaplan açklamada, Beiri Belediyesinin 5 yldr ödenmeyen borcu nedeniyle elektriinin kesilmesinin ardndan, irkete ait hizmet binasn i makineleri ile ykt ve arza birimini mühürledii, bu nedenle Beirideki ube efliindeki elemanlarn güvenlik nedeniyle geri çekildiini, konuya ilikin her türlü yasal giriimde bulunulaca ifade edilerek- Beeri Beledilyesi hakknda ok suçlamalarda bulunmutu.

DEDA DDALARA CEVAP VERECEK M?

DEDA ile Beeri Belediyesi arasnda yaanan gerilim sürerken, gözler DEDAn Beiri Belediyesi tarafndan yalanlanmasna ve iddialarn gerçei yanstmadna ilikin yaplan açklamaya kar misilleme bir açklama yapp yapmacana çevrildi.

Ana Sayfaya Git