Dedaşa yürüdüler

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle çiftçiler başta olmak üzere ilçe halkı olarak büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getiren muhtarlar, sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

Haberler 28.07.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hilvan Muhtarlar Dernei ube Bakan Halil Bayukun da aralarnda bulunduu merkez ve krsal mahalle muhtarlar, ilçede yaanan elektrik sorununu aktarmak için çiftçiler ile birlikte DEDA lçe efliine gitti.

Hilvan DEDA lçe efliinde elektrik sorunu nedeniyle yetkililerle görümek isteyen çiftçiler ile DEDA görevlileri arasnda ksa süreli bir gerginlik yaand. Yaanan gerginlik polislerin araya girmesiyle son buldu.

DEDA lçe eflii önünde toplanan muhtarlar ve çiftçiler, sorunlarn iletecek bir muhatap bulamamaktan ikayetçi olduklarn dile getirdi.

MUHTARLAR YÜRÜDÜ

Hilvan Muhtarlar Dernei ube Bakan Halil Bayuk, yaanan elektrik sorunuyla ilgili yapt konumada öyle dedi:

lçemizde yaanan uzun süreli elektrik kesintileri yüzünden vatandalarmz ve çiftçilerimiz büyük maduriyet yaamaktadr. Özellikle çiftçinin suya eriimini engelleyen enerji ak yüzünden birçok ürün yanm ve çiftçilerimiz madur olmutur. Yetkililerin bir an önce bu soruna kalc bir çözüm bulmalarn rica ediyoruz. dedi.

Hilvan Ziraat Odas Bakan Hikmet par ise enerji akyla ilgili sorunlarn dile getirmek amacyla buraya geldiklerini ancak sorunlarn duyuracak bir yetkili bulamadklarn söyledi.

çiftçi ve vatandalarn elektrik enerjisinden faydalanamadn dile getiren par, Bugün özellikle çiftçi ve muhtarlarmzn enerji aknda yaad sknty dile getirmek için DEDA lçe efliinde yetkililerle görümek istedik ancak sorunumuzu dinleyecek bir yetkili yoktu. Sk sk yaanan elektrik sknts ile ilgili sorunumuzu halledecek muhatap bulamyoruz, bu bizim için çok büyük bir yara bu sorunun bir an önce çözülmesi lazm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git