DEDAŞ'ın izinsiz kazısı yargıya takıldı

Silopi Belediyesi'nin yetki sınırları içinde izinsiz kazı yaparak sayaçları direklere taşıyan DEDAŞ'ın çalışmaları mahkeme kararıyla durduruldu.

Haberler 30.06.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA), rnakn Silopi ilçesinde elektrik sayaçlarn direklere tamak için kaz çalmas balatmt. zinsiz yaplan kazy Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Silopi Belediyesi de konuyu geçtiimiz hafta yargya tad. Bavuruyu kabul eden Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi, belediyenin yetki snrlar içerisinde bulunan alanlarda yaplan bütün kaz çalmalarn durdurttu.

TAZMNAT DAVASI AçILACAK

Silopi Belediyesi, mahkemenin kararn resmi hesaplarndan paylaarak: Belediyemiz, izinsiz kaz çalmalar yapan DEDAa kar hukuk mücadelesini kazand. Silopi Asliye Hukuk Mahkemesinde ihtiyati tedbir talebimiz kabul edilerek, DEDA ve bünyesindeki tüm alt iveren irketlerinin, Silopi Belediyesi yetki snrlar içindeki tüm kaz çalmalar durdurulmutur. Halkmzn günlerdir susuz ve kanalizasyon hatlar tkal halde beklemesine neden olan maduriyetleri giderilmitir. Tedbir karar ile beraber hatlarmza verilen zararn giderilmesi için ayrca tazminat davas da açlacaktr. Halkmza önemle duyurulur ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git