DEDAŞ'ın rezaleti! Cuma namazında elektrik kestiler

Cuma Namazı'na kısa bir süre kala caminin elektriğinin kesilmesi tepkilere neden oldu

Haberler 25.01.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Bar Mahallesinde bulunan Yeil Kubbe Camiinin elektrii, borcu olduu gerekçesiyle Cuma Namaz vaktinde DEDA tarafndan kesildi.

Elektrikleri kesilmesi, camiye namaz klmak için gelen cami cemaatinin ve mahallelinin tepkisine neden oldu.

Yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede ezann okunmamas ve ibadethanelerin bu durumlara maruz kalmasnn utanç verici olduunu

Elektrik kesintisi durumunun, cami imamna bildirilmesi gerektiini belirten Cami imam Hatibi Abdulkuddus Yalçn, Cuma saatine az bir vakit kalmken caminin elektrikleri kesildi. Ben genel bir kesinti olduunu zannettim. Sonradan anladk ki elektrik kurumu, caminin borçlarndan dolay elektrikleri kesmi. Tuhaftr ki elektrikler, tamda Cuma Namaz saatinde kesildi. Halbuki cumaya ve camiye hürmeten elektrik kesintisini cami imamna bildirmeleri gerekirdi. dedi.

Yalçn, Her ne kadar cami ümmetin mal da olsa biz borçlarn ödenmemesi taraftar deiliz. Elektik kurumu bir yerde eksiklik gördüü zaman halkn faturalarna yansttklar zamlarla bu eksikleri gideriyor. Camilerden elektrik ücreti alnmamas gerektiini düünüyorum. Müslümanlarn, camilere ve dini kurumlara sahip çkmas lazm. ifadelerini kulland.

CUMA SAATNDE ELEKTRKLERN KESLMES SALA VE EZANIN DUYULMASINA ENGEL OLDU

Namaz esnasnda cami elektriinin kesilmesinin büyük bir vebal olduuna dikkat çeken Yalçn, Cuma saatinde elektriklerin kesilmesi sala ve ezann duyulmasna engel oldu. Bu, büyük bir vebaldir. Elektrik kurumunun tamamnn olmasa da kesim emrini veren ve bizzat elektrii kesenlerin art niyetli olduklarn düünüyorum. Bu uygulamayla slam dininin bir kurumuna kar uygun olmayan hareket sergilenmitir. eklinde konutu.

CUMA NAMAZINA 10 DAKKA KALA ELEKTRKLERN KESLMES KASITLI OLARAK YAPILMI BR HAREKETTR

Caminin eklektiinin kesileceinin daha önce bildirilmesi gerektiini belirten cami cemaatinden Mehmet Hadi Baytur, Caminin borcu olduu için dün Cuma Namazna 10 dakika kala elektrii kestiler. Bu, kastl olarak yaplmtr. Müslümanlarn olduu bir ülkede bunun olmamas gerekiyor. Yetkililerin elektriin kesileceine dair bilgilendirme yapmas gerekiyordu ama onu da yapmadlar. dedi.

4-5 BN TL çN CAMNN EKLEKT KESLMEMELDR

Caminin elektriinin kesilmesini hayretle karladn belirten Baytur, Dün Cuma Namaz için buraya geldim. Yeil Kubbe Camii büyük bir camidir. Cuma Namazna 10 dakika kala elektrik kesildii için hem caminin içi souktu hem de hutbe okunurken hutbeyi duyamyorduk. Ben hayret ediyorum nasl böyle bir ey yaptlar. 4-5 bin TL için caminin eklektii kesilmemelidir. ifadelerini kulland.

Caminin eklektiinin kesilmesini ibadet edilmesin olarak yorumlayan Mehmet Bozkaya, Caminin elektrii arzadan dolay kesilirse normal karlanr. Ama Cuma Namazna 5-10 dakika kala caminin borçlarndan dolay elektriin kesilmesi normal karlanamaz. Sonuçta buras ibadet edilen bir mekandr. badet edilen bir yerin elektriini kesmenin anlam camiye gelmeyin veya ibadet etmeyin eklinde analmaldr. Bugün baktmzda borcu olan fabrikalarn elektrii neden kesilmiyor? camiye veya ibadet yerine geldiinde elektrik kesiliyor. Yetkililerin acilen bir cevap vermesi gerekiyor. dedi.

Namaz vakitlerinde camilerin elektriklerinin kesilmesini insanla smadn ifade eden cami cemaatinden Hüsamettin Akboz ise öyle konutu:

Dün Cuma Namaz vakti geldiinde gelip elektrii kesmek insanla smaz. Baka bir kurumun elektrik borcu olursa onlara gidip borçlarn ödemeleri için erteleme yapyorlar. Söz konusu cami olunca hemen gelip eklektii kesiyorlar.

Ana Sayfaya Git