Dedeoğulları davasında arbede

Konya'da geçen yıl temmuz ayında aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olay öncesi Dedeoğulları ile komşuları Keleş ailesi arasında yaşanan kavgayla ilgili 2'si tutuklu, 9 kişinin yargılanmasına başlandı. Duruşmada sanıklardan Yahya Çalık, savunma yaparken, Dedeoğulları ailenin sağ kalan tek ferdi Çetin Dedeoğulları, ''Senin Ayşe Keleş ile ilişkini biliyoruz” deyince salonda arbede çıktı. Sanıklar salondan çıkartılırken, Dedeoğulları ailesinin yakınları adliyeden uzaklaştırıldı.

Haberler 15.01.2022 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl 30 Temmuzda saat 19.00 sralarnda Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta oturan Yaar Dedeoullarnn (65) evine, 2010dan beri husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein kaynbiraderi Mehmet Altun geldi. Bahçede aileyle konuan Altun, daha sonra poetten çkard tabancayla pe pee ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar ile ei pek (57), çocuklar Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Bar (31) Dedeoullar öldü. Olayn ardndan kiralad araçla kaçan Altun, 4 Austosta özel harekat ekiplerince memleketi Bozkr ilçesi Üçpnar Mahallesinde arazi taramasnda yakaland.

SLAHLI SALDIRI ÖNCES KAVGANIN DAVASI BALADI

Silahl saldrdan önce, geçen mays aynda Dedeoullar ile Kele ailesi arasnda çkan kavgaya karan tutuklu Lüfti Kele, yeeni Ali Kele ile tutuksuz ei Aye Kele, olu Ali Kele, kardei Veli Kele, yeeni brahim Kele, akrabas Yahya çalk, Ali çalk ve Ramazan çalkn kasten yaralama, sopa kullanld için silahla kasten yaralama ve konut dokunulmazln ihlal suçlarndan 8inci Ar Ceza Mahkemesindeki yarglanmalarna baland.

Konferans salonunda gerçekleen durumaya, tutuklu sanklar SEGBS yöntemiyle katlrken, dier 7 sank da salonda hazr bulundu. Öldürülen Yaar Dedeoullar ve ailesinden tek sa kalan olu olan ve silahl saldrnn olduu gün yaad ngiltereye gitmek için yola çkan çetin Dedeoullar ile yaknlar da durumay salonda izledi.

SANIKLAR KAVGAYI ANLATTI

Durumada sanklarn kimlik tespiti yapldktan sonra savunmalarna geçildi. Sanklardan Ali Kele (24) savunmasnda mays aynda yaanan kavga olayn öyle anlatt:

Arife günü amcam Lütfi Kelein evine gittim. ftardan sonra sigara içmek için evin önüne çktk. Bar Dedeoullar gözümüze k tuttu. Biz uyardktan sonra bize küfretmeye balad. Yine uyardk ama devam etti. Üzerimize doru yürüdü. Daha sonra Dedeoullar ailesinden çkanlar oldu ve bize saldrd. Amcam Lütfi Kele sesler üzerine dar çkt. Ardndan yengem geldi ve onlar darbetmeye baladlar. Bana ilk Bar vurdu. Daha sonra 1 el silah sesi duyduk. Kimin ate ettiini görmedim. Sadece Yaar Dedeoullarnn Hepinizi öldüreceim dediini duydum. Elinde tüfek vard.

Lütfi Kele de kavgay ayrmak için çktn öne sürerek, ftardan sonra çay içiyorduk. çocuklar çay alarak dar çktlar. 15-20 dakika sonra sesler gelmeye balad. Dar çktk. Birbirlerine bararak küfürler ediyorlard. Daha sonra kavga çkt. Ben ayrmaya gittim. Ben de yumruk yiyince, Serpilin elindeki sopay alp, ben de onlara vurdum. Kavga 5 dakika ancak sürdü diye konutu.

Ali çalk, Ben olay yerine sonra gittim. Polis ve ambulans vard. Kavga etmeye gitmedim dedi.

Aye Kele de savunmasnda, 10 gün önceki olayda ben vardm. O olayda ikayetçi olan taraf bendim. O günden bugüne hiç kavga olmad. Olay günü de darda seslere çktm. Önce eim, sonra ben olay yerine gittim. Ayrmaya çalrken Serap kafama vurdu. Eim de beni korumak için savundu. Ben o srada hala ayrmaya çalyordum. Daha sonra kavga ayrld diye konutu.

ARBEDE çIKTI

Yahya çalk, Ben o gün beni arayan olmad. Benim tarlam Dedeoullar ve Kele ailesinin evine 1 kilometre uzaklktadr. Ben günde 5-6 sefer tarlama gitmek için evlerinin önünden geçiyordum. Tarlama gidecek baka da yol yok. O gün akam saat 21.30 gibi de tarlama suyu kapatmak için gittiimde, kalabalk olduunu gördüm. Yoldan geçemediim için arabadan aa indim. Ne oluyor kardeim diye seslendim. Daha sonra bana da saldrdlar ama kimin saldrdn bilmiyorum dedi.

Yahya çalk, savunmasna devam ettii srada çetin Dedeoullar ayaa kalkp, Senin Aye Kele ile ilikini biliyoruz diye bard. Bu srada Dedeoullar ailesinin dier yaknlar da tepki gösterdi. Aralarndan bazlar sanklara ellerindeki plastik su ielerini frlatt ve saldrmak istedi. Polis de müdahale edince arbede çkt. Sanklar salondan çkarld. Dedeoullarnn yaknlar da adliyeden uzaklatrld.

DURUMA ERTELEND

Duruma arbede nedeniyle verilen arann ardndan yeniden balad. Cumhuriyet Savcs, davann kapal oturumla devam etmesini talep etti. Dedeoullar ailesinin avukatlar ise bu talebi kabul etmediklerini dile getirdi. Mahkemeye 2 kez daha ara verildi. Arann ardndan heyet, durumay 11 ubata erteledi. Durumada çkan arbedede ise 6 polisin hafif yaraland, 3 kiinin gözaltna alnd bildirildi.

Ana Sayfaya Git