Demek ki Suriye'deki sokaklarda da iple bağlı olarak durmaktaymış

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne yerleşen Suriyeli aile engelli çocuklarını demirlere iple bağlayıp mahalleye saldıkları dikkatlerden kaçmadı.. Salih isimli Suriyeli çocuk kaldırım taşları üzerinde demire ipe bağlanmış olarak etrafa bakınıyor

Haberler 18.02.2016 - 22:09 Son Güncelleme : 18.02.2016 - 22:09

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfanın Siverek İlçesine yerleşen Suriyeli aile engelli çocuklarını demirlere iple bağlayıp mahalleye saldıkları dikkatlerden kaçmadı.. Salih isimli Suriyeli çocuk kaldırım taşları üzerinde demire ipe bağlanmış olarak etrafa bakınıyor

Suriyedeki iç savaştan kaçarak Siverekin Esmerçayır Mahallesinde bir apartmanın bodrum katına yerleşen Suriyeli aile, iddiaya göre zihinsel engelli olan Salih adındaki 9 yaşlarındaki çocuklarını, sokakta evlerinin penceresinin demir korkuluklarına bağladı.

Mahalle sakinlerinin ayağına bağlı ipten kurtulmak için çırpınırken gördüğü engelli çocuğun zaman zaman da çığlık attığı belirtildi. Bazı vatandaşların cep telefonuyla görüntülediği engelli çocuk, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine ailesi tarafından ipi çözülerek içeri alındı.

Aile Bakanlığından İple demire bağlanan engelli çocuk açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şanlıurfanın Siverek ilçesinde ayağından iple bağlanarak sokağa bırakılan Suriyeli engelli çocuğun kayıp olduğunu bildirdi. Bakanlık, üvey annesi, babası ve kardeşleriyle yaşayan çocuğun bulunduğunda koruma altına alınacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: Bugün bazı gazete ve televizyonlarda yer alan Şanlıurfanın Siverek ilçesinde yaşayan Suriyeli engelli bir gencin ailesi tarafından işkenceye maruz kaldığına dair haberlere ilişkin olarak yapılan ilk incelemede, Engelli S.Mnin Suriyedeki iç savaş nedeniyle ailesi ile birlikte ülkemize göç ettiği ve Şanlıurfanın Siverek ilçesinde yerleşik olduğu, söz konusu S.Mnin zihinsel rahatsızlığı olduğu ve üvey annesi, babası ve kardeşleriyle yaşadığı, S.Mnin halen kayıp olduğu ve jandarma-polis tarafından arama faaliyetlerinin devam ettiği tespit edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkilileri, çocuğun bulunmasını müteakip koruma altına alınması ve Bakanlık bünyesindeki uygun bir kuruluşa yerleştirilmesi içingerekli çalışmaları başlatmıştır.

DHA

Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde (1867 sonrası) Diyarbekir Vilayetine bağlı bir kazaydı. Siverekin bugün bağlı bulunduğu Şanlıurfa ise Halep Vilayetine bağlı bir sancaktı. Urfa, Osmanlının son döneminde Halepten ayrılarak vilayet statüsüne yükseltildi. Siverek ise Diyarbekir Vilayetine bağlı bir sancak oldu. Cumhuriyet döneminde vilayetlerin sınırlarının belirlenmesi çerçevesinde Urfaya bağlanıncaya kadar Siverek Diyarbakıra bağlı kaldı. Dolayısıyla hem idari olarak hem de sosyo-kültürel olarak Siverekin ilişkileri, Diyarbakır ile Urfadan daha yoğun oldu. Cumhuriyete yakın zamanda sancak olmaları nedeniyle Sivereklilerin il olma beklenti ve istekleri, başta nüfus olmak üzere birçok veriyle birlikte, bu tarihsel olguya dayanmaktadır.

Siverek, adını Ermenice Sev-averaktan () alır, anlamı kara harabedir

Şanlıurfa ilinin kuzeydoğusunda yer alan Siverek batısında Adıyamanın Kahta ilçesi,batıdan kuzeye doğru uzanan Atatürk Baraj gölü, kuzeyinde ise Adıyamanın Gerger ilçesi ile Diyarbakırın çermik ve çüngüş ilçeleri, doğusunda Diyarbakır, güney doğusunda ise kısa bir sınır ile Mardin ili, Viranşehir ve Hilvan ilçeleri ile komşudur. Siverek ilçe merkezi 37.45 kuzey enlem ile 39.19 doğu boylamlarının kesiştiği noktalarda bulunmaktadır. Siverek ilçe merkezinin denizden yüksekliği 801 ile 840 metre arasında değişmektedir. Toplam yüzölçümü 4314 kmdir Karacadağın eteklerinde kurulan Siverekte, Akdeniz, çöl ve karasal iklimin etkileri görülmektedir. Karasal ve çöl ikliminin etkisiyle yazları oldukça sıcak geçen Siverekte nem oranının yüksek olmaması nedeniyle, bu sıcaklar boğucu ve rahatsızlık verici derecelere ulaşmamaktadır. Bu yönüyle Akdeniz ikliminden ayrılır. Kışlar soğuk ve yağışlıdır. Şanlıurfanın diğer ilçelerine göre Siverekte yağış oranı daha yüksektir.

Ana Sayfaya Git