Demirtaş'a yeni dava

Selahattin Demirtaş'a Ankara Başsavcısı Kocaman'ı hedef gösterdiği iddiasıyla dava

Haberler 24.09.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl, HDPnin tutuklu eski E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda, tehdit, terörle mücadelede görev alm kiileri hedef göstermek suçlamasyla dava açt. ddianamede Demirtan sosyal medya hesabndan yaynlanan savunmasnda, Ankara Cumhuriyet Basavcs Yüksel Kocaman, terör örgütü üyelerine hedef gösterdii belirtildi.

Selahattin Demirta hakknda, Ankara Cumhuriyet Basavcs Yüksel Kocaman terör örgütü üyelerine hedef gösterdii iddiasyla dava açld. Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan iddianamede, twitter hesabndan yaynlanan savunmasnda kulland ifadelerle Basavc Kocaman tehdit ettii belirtildi. Demirtan tehdit, terörle mücadelede görev alm kiileri hedef göstermek suçlamasyla 3 yldan 8 yla kadar hapis cezas istemiyle yarglanmas talep edildi.

ddianamede AHM uygulamalarnda, fadenin içeriinde iddet çars, nefret söylemi, ifade sahibinin terörle ilgisi, tannmlk düzeyi, toplumu etkileme gücü, ifadede kullanlan aracn etki ve yaylma nitelii, ifadede kullanlan yöntemin etkinlii ve geni kitlelere ulama yeteneinin dikkate alnmas gerektii vurgusu yapld.

SORUTURMA AçTI

ddianamede, Demirtan bir siyasi parti bakan olarak terör örgütü üyelii suçu kapsamnda da yargland, kamuoyu tarafndan takip edilen yarglamas srasnda söylem ve paylamlarnn geni halk kesimlerine etki ve yaylma nitelii tad belirtildi. Demirtan eyleminin bir savunma metni içerisinde dahi olsa, terörle mücadelede etkin görev yapmakta olan kamu görevlisinin kimlik bilgilerini paylaarak, kamu görevlisini örgüt mensuplarna hedef gösterme amac tad belirtilen iddianamede, paylamn madur Yüksel Kocaman tehdit nitelii gösterdii ifade edildi.

Demirtan suçlamaya konu eylemini var olan veya var saylan suç örgütlerinin oluturduklar korkutucu güçten yararlanarak, bir terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde mütekinin vücut dokunulmazlna yönelik bir saldr gerçekletireceinden bahisle tehdit ettii belirtilen iddianamede, kamu görevlisi olarak terörle mücadelede görev alm mütekinin açk kimliini paylaarak terör örgütlerine hedef gösterdii belirtildi. Demirta hakknda bu kapsamda 3 yldan 8 yla kadar hapis cezas istemiyle yarglama yaplmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git