Denetimsiz fuar krizi

DTSO, kamu denetiminden uzak ‘fuarlara’ karşı vatandaşları uyardı

Haberler 03.02.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, kamu denetiminden uzak yaplan fuarlara ilikin vatandalar uyard.

KAMU DENETMNDEN UZAK

DTSO Bakan Kaya, bölgenin en önemli kentlerinden biri olarak kurulduu ilk günden itibaren bölgenin en önemli ticaret merkezi olan Diyarbakrn kendi üretim, tantm ve pazarlama an planlayp uygulayabilecek kapasite ve bilince sahip bir kent olduunu söyledi. Bakan Kaya, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas kentimizin bu köklü geçmiini yarnlara tamak için son 20 ylda düzenledii bölgesel fuarlarla kentin ve bölgenin tantmna ve geliimine destek sunmaya devam etmektedir. Sektörel birçok fuarlarn yan sra gastronomi alannda yaplan ve yaplacak olan fuarlarmz ile hem kentimizin turizm sektörüne destek verilmekte, hem de daha salkl koullarda halkn yöresel ürünlere eriimleri salanmaktadr. Kamu ve sivil toplum örgütlerinin ibirlii ile yapmakta olduumuz fuarlarmz her türlü denetime tabi olup, bata halk sal olmak üzere yerel ve bölgesel kalknmay esas almaktadr. Odamzn yapmakta olduu bütün bu planl ve kontrollü çalmalarn aksine kent merkezi veya ilçelerimizde kamu denetiminden uzak, fuar ad altnda kimi zaman çadrlarda, kimi zaman kamyon kasalarnda veya sokak balarnda yöresel ürünler adyla satlarn yapldna tank olmaktayz. Genellikle bir hayr kurumunun adn kullanarak yaplan bu türden organizasyonlarn kentimiz ekonomisine bir katks olmayaca gibi yerel esnaflarmzn ticaretini de olumsuz etkilemektedir.

FUARLARA DKKAT EDLSN

Özellikle Pandemi döneminde yaplan ve yaplmak istenen bu tür etkinliklerin halkmz çok ciddi tehlikelerle kar karya getirecei kaygsn tamaktayz. Gerek kent merkezinde, gerekse de ilçelerimizde yaplan ve yaplmak istenen kontrolsüz fuar, sergi, panayr ve dier organizasyonlarn kente yarardan çok zarar getireceini belirtmek isteriz. Bu gibi organizasyonlarla halka arz edilen yöresel ürünlerin menesi belli olmad gibi, tarihi geçmi gda ve dier ürünlerin satnn yapld, hatta geçmite zehirlenme vakalarnn yaand bilinmektedir. Yukarda gerekçelerini açkça belirtmi olduumuz nedenlerle, denetimden uzak ve halk saln tehdit eden bu tür organizasyonlarn engellenmesi konusunda tüm ilgili kurum ve kurulularn göreve, tüm halkmz da bu gibi yerlerden uzak durmaya, al veri yapmamaya davet ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git