Denizde kaybolan çocuk işçiden haber yok

Şanlıurfa'dan Ordu’ya fındık toplamaya gelen mevsimlik çocuk tarım işçisi 17 yaşındaki Mehmet Zencirci, mola esnasında arkadaşlarıyla serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapılarak kayboldu.

Haberler 14.08.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fndk toplama mevsiminin balamasyla birlikte binlerce mevsimlik içi olarak çalan aile, Karadenize geldi. anlurfal Zencirci ailesinin be çocuundan biri olan lise örencisi Mehmet Zincirci de, öle arasnda serinlemek için arkadalaryla girdii denizde akntya kaplarak kayboldu.

OTURURSAK Aç KALIRIZ

Mehmet Zencirci ve 4 kardeinin, maddi durumlar kötü olduu için anne ve babasyla birlikte her yl mevsimlik tarm içilii yaptn belirten Amca Enver Zencirci neredeyse mevsimlik içi orada, oturursak aç kalrz. çocuklar öle arasnda serinlemek için denize girmiler, yemekleri zehir oldu dedi.

BELEDYEDEN DESTEK BEKLYORUZ

Akntya kaplarak denizde kaybolan Mehmet Zencirciyi arama çalmalarna katlmak ve ailenin yannda olmak için anlurfadan Orduya giden aile yaknlarnn kalacak yer sknts çektiini belirten Amca Zencirci nsanlar perian oldu, yerde yatyorlar. Hepimiz burann insanyz, bir insan çkp da destek için ziyaret etmez mi? Perembe Belediyesinden bir yemek bir çay da olsa destek bekliyoruz çarsnda bulundu.

BUGÜN DÜZENLI BR çALIMA YOK

Ailenin anlurfa Viranehirden her yl mevsimlik içi olarak fndk toplamaya geldiini söyleyen dier amca skender Zencirci, çadrda perian halde kaldklarn, günlük 70-80 lira yevmiyeyle çaltklarn anlatt. Arama çalmalarnn düne göre çok az olduunu ifade eden skender Zencirci, lk bata Sahil Güvenlik ekipleri, dalgç polisler ve itfaiye ekiplerince arama yaplyordu. Bugün düzenli bir çalma yok, sadece 3-4 dalgç arama yapyor dedi.

BR çORBA GETRDLER, BN FOTORAF çEKTRDLER

Mehmet Zencirciyi arama çalmalar için anlurfadan ailenin yanna gelen akrabalar ve aile yaknlar için Perembe Belediyesinden yaplan çorba yardmna ilikin Amca skender Zencirci Bir çorba getirdiler, bin fotoraf çektiler. Neyin fotorafn çekiyorlar? diyerek sitemde bulundu.

MEVSMLK çLERN çOUNLUU çOCUK

Dou ve Güneydou Bölgesinden saylar milyonlarla ifade edilen gezici mevsimlik içi, ilkbahardan balayp sonbahara kadar Türkiyenin farkl bölgelerine çalmaya gidiyor. Türkiye tarafndan 25 Ocak 2001 tarihinde onaylanan Uluslararas çalma Örgütü (ILO) 182 Sayl En Kötü Biçimlerde çocuk çiliinin Ortadan Kaldrlmas çin Acil Eylem Sözlemesine göre çocuklarn mevsimlik gezici tarm ilerinde çaltrlmas, en kötü biçimlerdeki çocuk içilii olarak tanmlanyor. Fndk hasadnda çalan mevsimlik gezici tarm içisi çocuklar da bu kapsamda yer alyor.

Ana Sayfaya Git