Deprem Ege kıyılarını sarstı

Ege Denizi'nde, saat 01.31'de merkez üssü Gökova Körfezi'nin Bodrum açıkları olan Richter ölçeği'ne göre 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'den Fethiye'ye kadar tüm sahil şeridi etkileyen deprem sırasında ve ardından meydana gelen 150'nin üzerindeki artçı sarsıntıda özellikle Bodrum, Datça ve Marmaris'te büyük korku yaşandı. Kandilli Rasathanesi'nin büyüklüğünü 6.6 açıkladığı depremin ardından tatilciler ve buralarda yaşayanlar, ev, otel ve pansiyonlardan panikle dışarı çıkıp, geceyi dışarıda geçirdi.

Haberler 22.07.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunanistann stanköy (Kos) Adasnda ise 1i Türk 2 kii yaamn yitirdi. Depremin ardndan il genelinde özel ve kamu hastanelerine 358 kii bavurdu. Depremle birlikte gelen küçük çapl tsunami, Bodrumda 12 tur ve 5 balkç teknesini ile park halindeki 20 arac sürükleyerek, zarara neden oldu. 50 trafonun zarar gördüü Bodrumda baz kesimlerde elektrik kesintileri yaanrken, asma tavann kaplamasnn bir bölümü çöken, duvarlarnda küçük çatlaklar oluan Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisi boaltld. Datçada ise 15 ev hasar gördü.

KANDLL BÜYÜKLÜÜ 6.6

Gökova Körfezinde, dün saat 01.31de Babakanlk Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) Deprem Dairesinin verilerine göre 6.3 büyüklüünde deprem meydana geldi. Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Aratrma Enstitüsü yetkilileri ise bu sabah depremin büyüklüünü 6.6 olarak revize etti. AFAD depremin yerin 7.8 kilometre, Kandilli ise 5 kilometre derinliinde meydana geldiini açklad.

Yüzeye yakn meydana geldii için deprem oldukça iddetli hissedildi ve panii arttrd. Deprem, Mula, zmir, Aydn, Denizli, Manisa bata olmak üzere Ege Bölgesinin batsnn tamamndan hissedildi. Depremden en çok etkilenen yerler ise Mulann Bodrum ve Datça ilçeleri ile Yunanistann stanköy Adas oldu.

160 ARTçI SARSINTI

Kandilli Rasathanesi Deprem Aratrma Enstitüsü yetkililerinin verdii bilgiye göre, büyük depremin ardndan bugün saat 11.30 sralarna kadar, en büyüü 4.8 olmak üzere toplam 160 artç sarsnt meydana geldi. Ev, otel ve pansiyonlarna dönmek isteyenler, artçlarn sürmesi üzerine dierleri gibi geceyi sokak, bar ve sahillerde geçirdi.

Ana Sayfaya Git