Depremin açığı yaralar!

Van depreminde enkaz altından çıkarılanlar yaşadıklarını unutamıyor

Haberler 23.10.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Erci ilçesinde 9 yl önce meydana gelen 7,2 büyüklüündeki depremde enkazdan sa kurtulanlar, yaknlarn kaybetmenin üzüntüsünü hala yüreklerinde hissediyor.

23 Ekim 2011de meydana gelen depremde en çok ykmn yaand Erci ilçesinde yklan binalarn enkaznda yaralananlar, aradan geçen zamana ramen ac dolu o günü unutamyor.

604 kiinin ölümüne, binlerce binann ar hasar görmesine neden olan depremde yaralananlar ve yaknlarn kaybedenler, o gün yaadklarn AA muhabirine anlatt.

Enkazdan sa kurtarlan Muradiye lçe Milli Eitim Müdürü Yüksel Zorlu, 15 kiilik öretmen ve örenci grubuyla yklan binann altnda kaldklarn söyledi.

Uzun süre kald enkazdan yaral çkarldn belirten Zorlu, yaadklarn öyle anlatt:

15 arkadamzla bir vakf binasndaydk. O esnada deprem oldu. Bir arkadamz kaybettik. Bizim için büyük bir felaketti. Birçok canmz, arkadamz ve dostumuzu kaybettik. Devletimiz ilk günden itibaren yaralarmz sarmak için büyük gayret sarf etti, bütün imkanlar seferber edildi. nsanlarn barnma ihtiyaçlar giderildi. Enkazdan çktktan sonra birçok arkadam gibi benim de yaammda büyük deiiklikler oldu. O dönem öretmen olarak hizmet ediyordum. Memleketime daha iyi nasl hizmet edebilirim zihniyetinde çalyordum. Akabinde bir okulda müdür yardmcs, sonra da okul müdürü oldum. u an milli eitim müdürü olarak örencilerimize hizmet etmekteyim.

5 SAAT ENKAZ ALTINDA KALDIM

Depremde yklan i merkezinin enkaz altnda 5 saat kalan zzet Batmaz ise kurtarlmay bekledii süreçte her dakikann kendisine bir yl gibi geldiini ifade etti.

Kurtarma ekiplerinin sesini duyduunda büyük mutluluk duyduunu anlatan Batmaz, öyle konutu:

O esnada kyametin koptuunu sandm. Her taraf ykld, döküldü. 5 saat sonra enkazdan çkarldm ve kaynpederimin yaad binann olduu mahalleye gittim. Bina yerle bir olmutu. Kaynvalidemi sa çkardk. Kaynpederim ve çocuklarnn da aralarnda olduu 23 kii hayatn kaybetti. Depremde devletin tüm imkanlar bizim için seferber edildi. Ksa sürede barnma ve yiyecek ihtiyaçlarmz karland. nsanlar ksa sürede konutlara yerletirildi. Yklan okullarn yerine yenileri yapld. Devletin tüm yetkilileri yanmzda oldu. O günleri Allah bir daha yaatmasn. çok zor bir dönemdi.

KAYBETTMZ 23 YAKINIMIZIN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAIYORUZ

Depremde 23 yaknn kaybeden Yavuz zgi de sarsntyla her yerin toz bulutuyla kapladn, ne olduunu anlayamadklarn ifade etti.

Koarak gittii mahallede evlerinin yerle bir olduunu dile getiren zgi, Eve vardmda binamz çökmütü. Hiç bir ey yerinde kalmamt. Her taraf darmadan olmutu. Aabeyim, yengem, yeenlerim, amcamn çocuklar ve halamn çocuklarnn da aralarnda bulunduu 23 akrabamz kaybettik. Hala üzüntüsünü yayoruz. Yeni doan çocuklarmza kaybettiklerimizin isimlerini veriyoruz. Allah bir daha o günleri yaatmasn. dedi.

Ana Sayfaya Git