DEPSAŞ, büyük ölçekli abonelerini ödemeleri konusunda uyardı

Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ (DEPSAŞ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında mesken ve küçük esnafa uyguladığı ödeme kolaylıklarına dahil olmayan büyük ölçekli ticarethane ve sanayi abonelerini borçlarını ödemeleri konusunda uyardı.

Haberler 17.04.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEPSAtan yaplan açklamada, irketin, salgnla mücadele sürecinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlnn tavsiyesi dorultusunda ödeme güçlüü yaayan mesken ve küçük esnaf için kesme ilemi yapmadan ek ödeme süresi verdii ancak bu durumun ticari faaliyetlerini aktif olarak sürdüren ve güçlü sermaye yaplarna sahip baz büyük ölçekli ticarethane ve sanayi aboneleri tarafndan suistimal edildii bildirildi.

irketin söz konusu abonelere borçlarn ödemeleri konusunda uyarda bulunduu ve aksi halde gerekli yasal ilemin balatlaca kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Yaanan bu skntl sürecin daha rahat atlatlabilmesi adna vergiler dahil faturas 1000 lira ve altnda olan mesken sahipleri ile küçük esnafa gerekli kolaylk gösterilmektedir. Mesken ve küçük esnafa yönelik alnan bu karar, maalesef tükettii elektriin bedelini ödemek istemeyen bir ksm büyük ölçekli ticarethaneler, kum ve ta ocaklar, kireç fabrikalar, gda üretimi yapan fabrikalar ve sanayi aboneler tarafndan suistimal edilmektedir. Söz konusu iletmeler, borçlarn ödemeleri için yaptmz uyarlarmz dikkate almadklar gibi, maalesef, ekiplerimizi engellemekte, hatta farkl yollarla tehdit etmektedirler. Tüm bu gelimeler nda, söz konusu salgn sürecinde mesken sahipleri ve küçük esnaf için yaplan uygulamann, dier aboneler tarafndan suistimal edilmesine kesinlikle izin verilmeyecek ve ödeme yapmayan bu abonelerle ilgili olarak gereken her türlü yasal ilem tereddütsüz uygulanacaktr.

Ana Sayfaya Git