Dernek vurgunu!

Adıyaman merkezli 22 ildeki dolandırıcılık operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Haberler 26.02.2020 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyaman merkezli 22 ilde düzenlenen dolandrclk operasyonunda gözaltna alnan 49 zanldan 4ü cezaevine gönderildi.

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin çalmas sonucu, Akdenizin Sesi Engellilerle Elele Sosyal Yardmlama ve Dayanma isimli dernek ad altnda kanser hastalar, engelli ve yallarn ihtiyaçlarnn karlanaca bahanesiyle dolandrclk yapt iddiasyla yakalanp adliyeye sevk edilen 49 zanldan 4ü, çkarldklar nöbetçi hakimlikçe tutukland.

Dier 45 üpheliyse adli kontrol artyla serbest brakld. Adreslerinde bulunamayan 21 üphelinin yakalanmas için çalmalar sürüyor.

OPERASYON

Soruturma kapsamnda, toplanan paralarn hasta ve engelli kiilerin ihtiyaçlar dorultusunda kullanlmad, dernee aktarlmadan kiisel hesaplara gönderilerek haksz kazanç elde edildii, banka hesaplar ve MASAK verilerinde haksz kazancn 400 bin lira civar olduu belirlenmiti.

Ayrca üphelilerin, dernekte 6 milyon lira karl olarak makbuz kestii, sabit bir ileri olmad ve geçimlerini ksmen veya tamamen bu ekilde sürdürdükleri, dernein bakan olan R.çnin hrszlk, tehdit ve dolandrclk gibi birçok suçtan kaydnn bulunduu, baz üphelilerin bulunduu ortamlarda ve internet üzerinde dernek adna i alm ilanlarnda kod ad kullandklar tespit edilmiti.

Ana Sayfaya Git