Ders tercihinde son hafta

Seçmeli derslerin tercih sürecinde öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulunan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, derslerin öğrencilerin manevi gelişimleri göz önüne alınarak seçilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 16.01.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 Ocak itibariyle balam olup 22 Ocakta sona erecek seçmeli derslerin tercih sürecinin önemini ifade eden Tekdemir Baz derslerin seçilmesi konusunda daha ihtiyatl, temkinli ve itiyakl bir tutum izlenmesi konusunda bir destek veriyoruz. Bu anlamda da özellikle önerdiimiz dersler var, bunun arasnda Kuran- Kerim bata geliyor. ifadelerini kulland.

Kuran- Kerimin hayat rehberi olduunu vurgulayan Tekdemir Kuran- Kerim, hayatmz kolaylatracak ilkeleri daha iyi yayabileceimizi, salkl bir topluma öncü olarak yansyacak en önemli rehberimizdir. Kuran- Kerimi okuyan ve anlayanlarn daha salkl bireyler olarak toplumun inasna katkda bulunduklar ve ihyasna önemli bir vesile olduklar tecrübelerle sahiptir. dedi.

çocuklarmzn Siyer-i Nebi dersini tercih etmelerini çok deerli görüyoruz

Örencilerin Kuran- Kerimi seçmeli ders olarak tercih etmelerini öneren Tekdemir, Bu anlamda hem okul yöneticilerine hem de deerli velilerimize tavsiyemiz mevcuttur. Örencilere özellikle bu dersleri seçmeleri konusunda yardmc olmalar ve rehberlik yapmalarn istiyoruz. dedi.

Siyer-i Nebinin önemini anlatan Tekdemir, Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizim için en deerli ve önemli örnek kiilii kendisinde bulabileceimiz, insanla katk salayacak ve bize faydal olacak bütün özellikleri kendisinde barndrm. Bu anlamda Hazreti Peygamber bizim için numune-i imtisaldir. Dolaysyla bizim Allah Resulündeki güzel örneklere ulaabilmemiz ancak onu okuyarak ve yaayarak mümkün olacaktr. Siyer-i Nebi dersini çok deerli bir etkinlik ve ibadet alan olarak deerlendiriyoruz, bir yaam alan olarak kabul ediyoruz. çocuklarmzn Siyer-i Nebi dersini seçmeli ders olarak tercih etmelerini de çok deerli görüyoruz. ifadelerini kulland.

Örencilerimiz kendi ana dillerini örenme konusunda istekli olmal

Temel Dini Bilgiler dersi üzerine de tavsiyede bulunan Tekdemir Dinimizin asgari alandaki bilgilerini, artlarn, temel alandaki bilgilerini örenmek üzere bu dersi de seçmeli ders olarak tercih etmeleri konusunda tavsiyemiz mevcuttur. dedi.

Kürdçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerindeki dersleri de seçmeli ders olarak önerdiklerini vurgulayan Tekdemir çocuklarmzn kendi ana dillerini örenme konusunda istekli olmalarn ve bu alanda kendilerine yeterli rehberliin yaplmasn istiyoruz. Bu alanda öretmen aç varsa da giderilmesi konusunda Mill Eitim Bakanlnn üzerine düen sorumluluu yerine getirmesi gerekir. ifadelerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git