Dev adama seccade!

"Dev adam" Sultan Kösen'e boyuna uygun seccade, tespih ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Haberler 11.03.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Müftülüü, 2 metre 51 santimetre boyuyla dünyann en uzun boylu adam unvann tayan Sultan Kösene kendisi için özel hazrlanan 2 metre uzunluunda seccadenin yan sra tespih ve Kuran- Kerim hediye etti.

Derik ilçesi Dede köyünde yaayan, boyunun yan sra 27,5 santimetre uzunluundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklaryla da Guinness Rekorlar Kitabna giren ve dünya rekorunu 12 yldr kimseye kaptrmayan dev adam Kösen için Miraç Kandili dolaysyla Müftülükçe hediyeler hazrland.

l Müftüsü Ali Hayri çelik ve Müftü Yardmcs Ali çetin, Köseni köyünde ziyaret etti.

Ziyarette Kösene Kuran- Kerim, tespihin yan sra Mardin Olgunlama Enstitüsü ekiplerince yaklak 10 günde ilenip hazrlanan 2 metre uzunluunda seccade hediye edildi.

Ziyarette Kösen ezan okudu, cemaatle namaz klnd, dualar edildi.

Müftü çelik burada yapt açklamada, Kösenin ibadetini daha rahat yapabilmesi için boyuna uygun hediyeler hazrladklarn söyledi.

Miraç Kandilinin öneminden bahseden çelik öyle devam etti:

Kyamet günü en uzun boylu insanlar, ezan okuyan müezzinlerdir. Tevhidi yeryüzüne ilan eden, kurtuluun namazda olduunu duyuran, Allahn büyüklüünü ve Peygamberimizin onun kulu ve elçisi olduunu dünyaya ilan eden, iyilii, güzellii hatrlatan herkes aslnda müezzindir. Sultan Kösen kardeimiz de burada ezan okudu. Allah, Sultan Kösen kardeimizi bu dünyada en yüksek boylu yapt gibi cennetten de mahrum etmesin. Hepimizi de orada toplasn inallah.

- Hal parçasn keserek kendime namazlk yapmtm

Hediyeler için teekkür eden Kösen ise unlar söyledi:

Daha önce aldm haly keserek namazlk yapmtm. Bu büyüklükte bir tespih de görmemitim. Kuran- Kerimi de aldm. Teekkür ediyorum. Salgn yüzünden camilere gidemedik. Teravihleri bile klamadk. Bu sene inallah klabileceiz. Miraç Kandili vesilesiyle bu hastalk inallah ülkemizi, dünyay terk eder. Biz de eski güzel günlerimize kavuuruz.

Ana Sayfaya Git