Dev kablo gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Hollanda'da Rusya ya gitmek üzere yola çıkan dev gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerken, herkesin ilgi odağı oldu. 445 metrelik dev kablo gemisi, yüzlerce kişi tarafından izlendi.

Haberler 30.05.2017 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hollandada Rusya ya gitmek üzere yola çkan dev gemi, çanakkale Boazndan geçerken, herkesin ilgi oda oldu. 445 metrelik dev kablo gemisi, yüzlerce kii tarafndan izlendi. Hollandadan Rusyaya giden dev kablo döeme gemisi Pioneering Spirit, çanakkale Boazndan geçti.

Hollandann Rotterdam Limanndan Rusyann Anapa Limanna giden 445 metre uzunluundaki, 403 bin 342 groston arlndaki Malta bayrakl gemi, saat 07.15te Ege yönünden çanakkale Boazna giri yapt.

Saat 09.20de boazn en dar yeri çimenlik Kalesi ile Kilitbahir önlerine gelen Pioneering Spirite, Ky Emniyeti Genel Müdürlüüne ait Kurtarma-4, Kurtarma-9, Kurtarma-10 römorkörleri ile Ky Emniyeti-2 ve Ky Emniyeti-4 botlar elik etti.

Bu srada çanakkale Boaz, güvenlik önlemleri kapsamnda çift yönlü olarak transit gemi geçilerine kapatld.

Türk boazlarndan geçen en büyük gemilerden biri olan Pioneering Spirit, Marmara Denizine çk yaptktan sonra boaz trafii normale dönecek.

Geminin Türkiyedeki acente faaliyetlerini gerçekletiren Polimar Shipping yetkilileri, Pioneering Spiritin, Türkiye ve Rusya arasnda imzalanan Türk Akm Projesi kapsamnda, Rusyadan balayan ve Karadenizin altndan geçerek Türkiyeye ulaacak doalgaz boru hatt çalmalarnda görev yapacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git