Devlet korumasındaki çocuklar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından devlet koruması altındaki çocuklara ilişkin açıklama:

Haberler 26.04.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlndan, Bakanlmz korumas altnda olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocuklar ile eit haklara sahiptir ve onlarn da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn dier akranlaryla deneyimlemeleri en doal haklardr. açklamasnda bulunuldu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda birçok üst düzey yöneticinin yerlerini gelecein mimar çocuklara teslim ettii anmsatld.

Biz de Bakanlmz kurumlarnda kalan bir yavrumuza koltuumuzu devrettik. ifadesi kullanlan açklamada, programa devlet korumasnda bulunan bir çocuun davet edilmesi üzerinden haksz ve yersiz tartmalarn devam ettirilmesi nedeniyle kamuoyunu doru bilgilendirme gereinin hasl olduu belirtildi.

KORUMA ALTINDAK çOCUKLAR

Bakanlk korumas altnda olan çocuklarn bakmn salayacak kimsesi olmad için ve güvenlik ihtiyac nedeniyle kurum korumasna alnan çocuklar olmak üzere iki gruptan olutuu vurgulanan açklamada unlar kaydedildi:

Nitekim, Bakanlmzn programlarnda riskli grupta olmayan çocuklarmzla olan etkinliklerimiz ve görsellerimiz öteden beri paylalagelmektedir. Güvenlik ihtiyac nedeniyle Bakanlmz korumasnda olan çocuklarmzn kimliklerinin gizli kalmas, mahremiyetlerinin korunmas için de azami dikkat ve özen göstermekteyiz. Bu hassasiyetimiz her zaman devam edecektir. Koruma altnda olan çocuklarmzn da akranlar gibi hayatn her alannda görünür olmasnn, herhangi bir dlanmaya uramadan bu toplumun saygn birer bireyleri olarak yetimelerinin önemine inanmaktayz. Bakanlmz korumas altnda olan çocuklar da bu ülkenin tüm çocuklar ile eit haklara sahiptir ve onlarn da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn, dier akranlaryla deneyimlemeleri en doal haklardr. Devlet korumas ve bakm altnda olmak, bu çocuklarmz için utanmalar, gizlemeleri ya da kendilerini toplumdan soyutlamalar gereken bir durum deildir.

Ana Sayfaya Git