Devlet övünç tevcih edildi!

Diyarbakır'da "Devlet Övünç Madalyası Tevcih" töreni düzenlendi

Haberler 18.09.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Cumhurbakanl tarafndan ehit ailesi ve gazilere gönderilen Devlet Övünç Madalyas ve Berat düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Merkez Yeniehir ilçesinde Öretmenevinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyas ve Berat Tevcih Töreni sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Vali Münir Karalolu, törende yapt konumada, milletin bekas, bayran ilelebet göklerde dalgalanmas için canndan vazgeçip ama asla vatanndan vazgeçmeyen bütün ehitleri rahmet, minnet ve ükranla yad ettiini söyledi.

GAZ VE EHADET ÜNVANI

Bizim ecdadmzda, kahramanlarmzla, önderlerimiz ya gazidir ya da ehittir. Bir gün bize de vazife düerse biz de vatan için fedakarlk durumunda kalrsak bizim klavuzumuz da kahramanlarmzn, ecdadmzn, önderlerimizin, gazi ve ehadet ünvanlar olacaktr. Anneler knal kuzularn vatann toprana emanet ederler. Ama ehit anneleri bilsinler ki onlar da bize ehitlerimizin emanetidirler. Bizler onlara devlet ve millet olarak ehitlerimizin emaneti olarak bakyoruz ve bakmaya da devam edeceiz.

Vali Karalolu, daha sonra ehit yaknlarna ve gazilere Devlet Övünç Madalyas ve Beratn takdim etti.

Törene, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat ile Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Fuat Güney, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman ile ehit ve gazi aileleri katld.

Ana Sayfaya Git