Dicle EDAŞ Mardin’de 7 caminin elektriğini kesti

Mardin’de aralarında merkezi ezanın da okunduğu Ulu Cami’nin de bulunduğu 7 cami ile hafızlık yurdunun elektriği, borç bahanesiyle kesildi, minareler ezansız kaldı.

Haberler 10.06.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkez Artuklu ilçesinin en büyük camilerinden olan ve merkezi ezann okunduu Ulu Cami, tarihi Dinar Pamuk, Reyhani Cami ile Sadk Yay, Yüksel camileri ile hafzlk eitiminin verildii Menci Duyan Kuran Kursunun aydnlatma ve stma giderlerinden doan borcu nedeniyle elektrii kesildi.

Dicle EDA ekipleri tarafndan elektriinin kesilmesi üzerine halk madur olurken merkezi ezannda okunduu Ulu Caminin elektriinin kesilmesi ile tarihi kentte ilk defa camiler ezansz kald.

Camilerin baz giderleri devlet ve belediyeler tarafndan karlanrken cami içinin stlmas konusunda ise farkl bir sayaç ve elektrik abonelii gerekiyor ve snma giderleri cami bütçesinden karlanyor.

DEDA BUNU DA YAPTI

Camilerin elektriinin kesilmesine tepki gösteren vatandalar, halk Müslüman olan bir ülkede, camilerin bu durumlara maruz kalmasnn çok ayp ve utanç verici olduunu belirttiler.

badethane olan caminin elektriinin kesilmesinin ve minarelerin ezansz braklmasnn büyük bir vebal olduunu ifade eden cami cemaati, devletin sadece camilerdeki aydnlatmalar deil, snma ve soutma giderlerini karlamas gerektiini vurguluyorlar.

Öte yandan konu ile ilgili görütüümüz Dicle EDA yetkilileri ise konuya ilikin açklama yapld takdirde paylaacaklarn ifade ettiler.

Ana Sayfaya Git