Dicle Edaş’tan Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu'na suç duyurusu

Dicle Edaş, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu’nu, şirket hakkında yaptığı açıklamada yaptığı konuşma nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberler 11.03.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Eda yetkilileri konuyla ilgili yazl bir açklamada, anlurfa Ziraat Odas Bakannn, Dicle Elektrik irketinin yapt yatrmlara talip olacak kadar maddi kaynaa sahip olmasn sevindirici bulduk. Bakan, sorumluluu altndaki odaya kaytl çiftçilerin toplam 1.395 milyar liraya varan borçlarn ödemesi konusunda da benzer öneriler gelitirirse hem ülkeye hem de bölgeye büyük katk salam olur ifadeleri yer ald.

SUç DUYURUSU YAPILDI

Dicle Elektrik açklamasnn devamnda, Ziraat Odas Bakannn açklamasnn, toplumu suça ve kaosa tevik eden, adeta bir itiraf niteliinde olduuna dikkat çekilerek, Söz konusu ahsn bize saldran ifadeleri kabul edilir nitelikte deildir. Eletiri baka, rekabete ve emee saldrgan bir tutum içerisinde kanun tanmazlk bakadr. Dicle Elektrik, saysz kurum tarafndan her ii denetlenen, uygulamalarn kanun ve yönetmeliklere uygun yapan, her konuda bakanlklara hesap veren ve hesap vermek zorunda olan bir irkettir. Ziraat Odas Bakannn ehrine ve millete hizmet etmek için irketi almas art deildir. Ülkemizin her bölgesinde elektrik kullanan bir çiftçi enerji borcunu nasl ödüyorsa, anlurfal çiftçinin onlardan bir ayrcal yoktur. Yaptmz tüm ödeme kolaylklarna ramen 1.395 milyar lira elektrik borçlar vardr. Dicle Elektrike talip olacak kadar maddi kaynaklar olduuna göre 1.395 milyar liralk elektrik borcunu da kolayca ödeyebilirler. Bakan, hazr irkete talip olmuken, bölgede yaygn olan kayt d elektrik kullanmn ve israf sona erdirme konusunda da bizimle el ele çalarak bu konudaki samimiyetini ve vizyonunu tüm anlurfallara gösterebilir. Bir yandan ülkemizin en büyük enerji kaybnn önlenmesine katks olur, hem de kayt d kullananlarn srtndaki kul hakkn da ortadan kaldrp çok büyük sevaba girer ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git