Dicle Elektrik şebekeyi kış şartlarına hazırlıyor

Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde sert kış şartlarında herhangi arıza ve kesinti yaşanmaması için bin 982 personel ve 371 araç ile arıza önleyici bakım çalışması yapıyor.

Haberler 20.10.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A sorumluluk bölgesinin tamamnda her yl k mevsimi öncesinde gerçekletirdii arza önleyici bakm çalmalarn bu yl da sürdürüyor. Sistem letme Müdürlüüne bal bin 982 personel, 371 araç ile 61 bin 198 kilometrekarelik alanda teknolojik imkanlardan da yararlanarak ka hazrlk yaplyor. Bu periyotta imdiye kadar 390 kilometre uzunluundaki hat kontrol edilerek, gerekli bakmlar yapld.

PANDEMYE RAMEN BAKIMLAR AKSAMADI

K çalmalaryla ilgili bilgi veren Sistem letme Müdürü Hasan Ademhan, k mevsimine geçerken elektrik ebekelerinde arza younluu yaandna dikkat çekerek, unlar söyledi:

K döneminde yaanabilecek arzalarn geni çapl olmamas ve uzun sürmemesi için binlerce personel ve yüzlerce araçla bakm onarm faaliyetleri gerçekletiriyoruz. Arzalar daha gerçeklemeden saptamamza yarayan sya duyarl termal kameralar gibi teknolojinin sunduu imkanlardan da yararlanarak sürdürdüümüz bu çalmalar srasnda imdiye kadar daha çok ana besleme binalar ve ana arter ebekelerinin bakmlarna öncelik verdik. Bu yl içinde toplam 3 bin 900 kilometre uzunluunda hat, 2 bin 900 adet trafo ve 785 ana datm merkezinin bakmn tamamladk. Yln son çeyreinde ise arza önleyici bakm çalmalarna hz vererek bu rakamlar daha yukarlara tayacaz. Hedefimiz sorumluluk bölgemizde bulunan 2 milyonu akn abonemizin enerji tedariinin pandemiye ramen kesintiye uramamasdr.

ISINMA AMAçLI KULLANMAYIN UYARISI

Bölge genelindeki arza saysnn son 3 ylda neredeyse yar yarya azaldn da kaydeden Sistem letme Müdürü Hasan Ademhan, Arza saymz son 3 ylda yüzde 41 orannda azald. yileme anlamnda bu oldukça önemli bir orandr. Düzenli bakm ve onarmlar sayesinde arza saysnn çok daha aalara gelmesini bekliyoruz. Elektrik enerjisi k aylarnda özellikle de krsaldaki yerleim bölgelerinde snma amaçl olarak kullanlyor. Kayt d tüketimin de etkisiyle ebeke üzerinde ar yük olumakta ve bu da istenmeyen arzalara, dolaysyla kesintilere neden olabiliyor. Abonelerimizi snma amaçl elektrik kullanmamalar konusunda tekrar uyarmak isterim dedi.

Ana Sayfaya Git