Diken’in ‘ev hapsi’ kaldırıldı

Yerine kayyım atanan Yenişehir Belediyesi Başkanı Belgin Diken hakkında ev hapsi şartı kararı kaldırıldı.

Haberler 15.10.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 13 Kasm 2019da görevden uzaklatrlarak, yerine kayym atanan Yeniehir Belediyesi Bakan Belgin Diken hakknda örgüt üyesi olmak iddiasyla açlan davann ilk durumas Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz yarglanan Belgin Diken ve avukatlar durumada hazr bulundu.

PARTMN AçIKLAMALARINA KATILDIM

Hakkndaki iddialara ilikin savunma yapan Diken, 2015 ve 2017 yllarnda HDP Yeniehir lçe Bakan olarak partisinin düzenledii açklamalara katldn belirterek, etkinliklerin suç olmadn söyledi. çou basn toplantsnda bar çars yapldna deinen Diken, kendi iradesiyle bu etkinliklere katldn vurgulad. Evinde ele geçirildii belirtilen kitaplarn yazar olan eine ait olduunu söyleyen Diken, hakkndaki ev hapsinin kaldrlmasn istedi. ddia makam, eksik hususlarn giderilmesini isteyerek, ev hapsi artnn devamn istedi.

EV HAPS ARTI KALDIRILDI

Dikenin avukatlar ise, müvekkiline yöneltilen suçlamalarn 2019da yaplan seçim çalmalarndan ibaret olduunu ifade etti. Avukatlar, usulsüz ie almlarla ilgili alg oluturulduuna belirterek, müvekkillerinin yazar olan einin tank olarak dinlenmesini istedi. Avukatlar, müvekkilleri hakkndaki ev hapsi kararnn kaldrlmasn istedi.

Mahkeme heyeti, Diken hakkndaki ev hapsi kararnn kaldrlmasna, yurt d yasann ise devamna karar verdi. Dikenin yazar ei eyhmus Dikenin tank olarak dinlenmesine kararlatran mahkeme, durumay 2 Aralka erteledi.

Ana Sayfaya Git