Dikkat, yüksek derecede korona virüs tehdidi içerir

Korona virüs vakaların en çok görüldüğü illerin başında gelen Diyarbakır’da vatandaşlar kına, nişan ve düğünlerde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadığı görüldü. 'Korona virüsü' halaylarına davet eden vatandaşlar kol kola halay çekti.

Haberler 23.07.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede korona virüs salgn kontrol altna alndktan sonra 1 Haziran tarihinden itibaren kademeli olarak tedbirlerin alnma karar ve genelgelerin yaymlanmasyla normalleme sürecine girildi.

DKKAT, DKKAT, DKKAT!

Normalleme süreciyle birlikte baz kentlerde vaka saylarnda tekrar art görüldü. Salk Bakan Dr. Fahrettin Kocann iaret ettii be kentten biri olan Diyarbakrda, kna, nian ve düünlerin yapld, ancak belirlenen tedbirlere vatandalarn uymamasyla vaka saylarnda artlarn olduu belirlendi. Salk Bakan Dr. Fahrettin Kocann uyarlarna ramen Diyarbakrda baz düün, nian ve kna organizasyonlarnda vatandalarn sosyal mesafeye ve maske kuralna riayet etmedii görüldü. Dar alanda sosyal mesafe ve maske kuralna uymayan vatandalar, kol kola halay çekerek korona virüsün bulamasna davetiye çkard.

Türkiyede imdiye kadar 4 milyon 359 bin 627 test yaplrken, 221 bin 500 vaka tespit edildi. Bu vakalarn 204 bin 11 kii iyileti. 5 bin 526 kii korona virüs nedeni ile hayatn kaybederken, bin 246 kii ise youn bakmda tedavi görmeye devam ediyor.

Ana Sayfaya Git