Dilan'dan haber yok

Alışverişe gidiyorum' diyerek evden çıkan genç kızdan 6 gündür haber alınamıyor

Haberler 26.03.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6 gün önce alveri yapacan söyleyerek evden çkan 18 yandaki Ayegül Dilan Kzolundan bir daha haber alnamad. Kzoluna days Metin Kzolu, yetkililere çarda bulunarak yeeninin bir an önce bulunmasn istedi.

Diyarbakrda annesinin intihar etmesi sonucu 1 yandayken anneannesi tarafndan baklarak okutulan Ayegül Dilan Kzolu, iddiaya göre evde hiçbir sknt olmamasna ramen bir anda ortadan kayboldu. Avukat olma hayaliyle üniversiteye hazrlanan Kzolu, 19 martta alveri yapmak için anneannesinde para alarak sabah saatlerinde evden ayrld. Kzolu, eve dönmeyince aile durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

6 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

6 gündür yeeninden haber alamadklarn belirten day Metin Kzolu, yetkililere çarda bulunarak Ayegülün bir an önce bulunmasn istedi. Metin Kzolu, Benim 2002de kardeim intihar etti, kz annem yanna ald. Büyüttük, 18 yana kadar geldi. 19 Mart Perembe günü, sabah saatlerinde annemden para istiyor, üst alacan ve alveri yapaca için gidiyor bir daha da haber alamadk. Evde hiçbir problem yoktu, annem ve babam yatalak, ona iddet uygulayabilecek veya sknt oluturacak kimse yok evde. ükür herhangi bir eksiklii veya ihtiyac da yoktu, elimizden geldii kadar her türlü destek veriyorduk. Evde, darda ve okulda sevilen bir çocuktu, kendi halinde sakin biriydi. Baclar Anadolu Lisesinde son snf örencisiydi. Kaçmasna sebep olacak hiçbir ey yok, kzsa, incinse, kaçabilir ama evde öyle bir sorun yoktu.

AVUKAT OLACAINI SÖYLÜYORDU

Snava hazrlanyor ideali olan bir çocuktu ve avukat olacam diyordu. Yeenime çarm udur, her ne olursa olsun seninleyiz senin arkandayz, dön gel bize. Birini mi seviyorsun sknt deil kzm, istediin kii istediin yerde düününü de yaparz, yeter ki bize bu acy ve üzüntüyü yaatma. Utanyorsan, korkuyorsan en azndan aileden birini ara nerede olduunu söyle beni aramayn de, ona da razyz. Bu çocuk ku olup uçmad ya, muhakkak bir yerde görüntüsü kayd vard. Ya biri tarafndan kandrlp bir yere kapatld ya da kandrlp herhangi bir terör örgütüne katld. Örgüte yaknlmz yok ama çevrede görüyor duyuyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git