Dilek Kaya'yı öldüren astsubaya müebbet hapis istemi

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl Dilek Kaya'yı (35) öldüren Astsubay Yusuf Çalışkan hakkında hazırlanan iddianame ile "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi istendi.

Haberler 19.02.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi TOK konutlarnda 22 Mart 2020de Dilek Kayay (35) öldürülen 8inci Ana Jet Üst Komutanlnda görevli Astsubay Yusuf çalkan (29) hakknda yürütülen soruturma tamamland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan iddianamede, çalkann silahla kasten öldürmek suçundan müebbet hapsi istedi.

lenen cinayete dair iddianamede yer alan bilgilere göre, olay sonras A.K. isimli kiinin bu yönde ihbarda bulunmas üzerine Diyarbakr l Emniyet Müdürlüündeki görevliler çalkana telefonundan ulat. çalkan kendisini arayan görevlilere, Abi kz arkadam Dilekin evindeyim, kzn kafasna sktm, öldürdüm. Tabanca ile öldürdüm. Kendimi de kafamdan vurdum, bamdan kan akyor dedi. Olay yerine giden polis ekipleri, kaps açk olan evde Dilek Kayay yatak odasnda ölü olarak buldu. Burada gözaltna alnan çalkan, alnan ifadesinde sosyal medya hesabndan baka kadnlar eklemesi nedeniyle Kayann kendisine tepki gösterdiini ve kskançlk yaptn, bir süre görümediklerini, mesajlaarak bartklarn ve onun evine gittiini anlatt.

çalkan, ifadesinin devamnda evde aralarnda çkan tartma srasnda Kayay beylik silahyla vurduunu söyledi.

SAVCI BEYANLARINA TBAR ETMED

ddianameyi hazrlayan soruturma savcs, çalkann bu beyanlarnn suçlamalardan kurtulmaya yönelik olduu gerekçesiyle itibar edilemeyecei kanaatine vard. ddianamede, Yusuf çalkann üzerinde bask kurduu Dilek Kayann bundan rahatszlk duyduu, stanbul Adli Tp Kurumunca hazrlanan raporda Kayaya yakn mesafeden ate açld, Yusuf çalkann yanllkla 5 el ate ettii yönündeki beyanlarnn hayatn olaan akna aykr olduunu ve suçtan kurtulmaya dönük olduunu deerlendirmeleri yer ald.

Toplanan deliller, uzmanlk ve ATK raporlarnn deerlendirilmesi sonucu Yusuf çalkan hakknda silahla kasten öldürmek suçundan müebbet hapis talebinde bulunuldu.

LK DURUMA 21 NSANDA

ddianamemin sunulduu Diyarbakr 12nci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilmesiyle davann ilk durumas 21 Nisanda görülecek.

Ana Sayfaya Git