Din dersi zorunlu olsun

Seçmeli dini derslerin zorunlu olması talep ediliyor

Haberler 18.01.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖNDER mam Hatipliler Dernei ube Bakan Dr. Yemliha Aksoy, okullarda seçmeli ders olarak okutulan Kuran- Kerim, Hazreti Muhammedin hayat ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli yerine zorunlu olmas gerektiini belirtti.

Okullarda seçmeli ders olarak okutulan Kuran- Kerim, Hazreti Muhammedin hayat ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tercih süresi 22 Ocak Cuma günü sona eriyor. Eitimciler ve sivil toplum kurulular yetkilileri, velilere bu tarihten önce çocuklarnn eitim gördükleri okullara giderek seçmeli dersleri seçmeleri konusunda uyarda bulundu.

Seçmeli derslerin tercih sürecinde son haftaya girildiini hatrlatan mam Hatip Okullar Mezunlar ve Mensuplar Dernei (ÖNDER) Gaziantep ube Bakan Dr. Yemliha Aksoy, yapt açklamada, örenci ve velilerin seçmeli dini dersler konusunda daha uyarl olmalarn istedi.

Kuran- Kerim, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin hayat olan Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin örencilerin manevi geliimlerine katk sunan dersler olduunun altn çizen Aksoy, Milli Eitim Bakanlna da söz konusu seçmeli derslerin zorunlu olmas çarsnda bulundu.

Veli ve örencilere seçmeli dini derslerin seçilmesi tavsiyesinde bulunan Aksoy, söz konusu derslerin örenciler tarafndan seçilmesi ile ilgili okul müdürlerinin de gerekli hassasiyet ve özeni göstermelerini talep etti.

Birçok Avrupa ülkesinde seçmeli dersler içerisinde din dersi de var

Seçmeli dini derslerin toplumun manevi dinamiklerini oluturacak dersler olduunu belirten Aksoy, Seçmeli dersler çok önemlidir. Birçok Avrupa ülkesinde seçmeli dersler içerisinde din dersi de var. Baz ülkelerde her ne kadar mecburi de olsa birçok ülke de özellikle din dersleri, seçmeli dersler arasnda yer almaktadr. Din hakknda eitim ve din eitimi adl aslnda iki kavram var. Seçmeli derslerimiz ayn zamanda din eitimi kapsamna girmektedir. Hem Kuran- Kerim hem Peygamber Efendimizin hayat hem de temel dini bilgiler bu kapsama girmektedir. Fakat maalesef ülkemizde hem ortaokulda hem de liseler de seçmeli ders kavram son derece dikkate alnmyor. dedi.

Seçmeli derslerin seçilmesi çok büyük bir önem arz etmektedir

Seçmeli dini dersler hususuna daha fazla dikkat edilmesi gerektiini belirten Aksoy, Seçmeli dersler aslnda çok önemlidir. Hem velilerimizin hem okul müdürlerimizin hem de rehber hocalarmzn, seçmeli dersleri hem velilere hem de örencilere hatrlatmas gerekiyor. Bu orann yükseltilmesi gerekiyor. çünkü örencilerimizi hem gelecee ait bir takm deerleri muhafaza etmek açsndan yani ça yakalamak ve kuatmak açsndan hem de geçmiteki kadim deerlerimizin muhafaza edilmesi ve yaatlmas noktasnda Kuran- Kerim, Peygamber Efendimizin hayat ve temel dini bilgiler gibi seçmeli derslerin seçilmesi çok büyük bir önem arz etmektedir. ifadelerini kulland.

Dini dersler seçmeli deil, zorunlu olmal

Dini derslerin seçmeli yerine zorunlu olmas gerektiini belirten Aksoy, Eitim dersin verilmemesi üzerine deil verilmesi üzerine bina edilmitir. Bu nedenle aslnda seçmeli derslerin alnmas noktasnda dilekçe deil de alnmamas noktasnda dilekçenin verilmesi gerekir. te o zaman belki bu seçmeli derslerin halkmz tarafndan daha fazla tercih edildiini göreceiz. Yani velilerimiz ve örencilerimiz seçmeli ders taleplerini almama noktasnda dile getirmeleri gerekiyor. Yani hangi dersi almayacaksa okul yönetimine almak istemedii dersi belirtmesi gerekir. Bu ekilde olursa özellikle bu dini derslerin seçilme orannn çok daha fazla olacan düünüyorum. diye konutu.

Aslnda niyetlerinin ne olduunu biliyoruz

Aksoy, örencilere ve velilerine seçmeli dini dersleri seçmeleri yönünde yaptklar hatrlatmann kimi çevreler tarafndan bask olarak lanse edilmesine tepki göstererek unlar söyledi:

Baz kesimler velilerimizin ve örencilerimizin seçmeleri derslere yönlendirilmesini bask olarak görüyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Amacm sadece seçmeli derslerin gündeme getirilmesi ve hatrlatlmas konusunda veli ve örenciye klavuzluk etmektir. Bunu asla bask unsuru olarak görmemek geriyor. Bu ekilde bu anlay üzerinde direnenler ve srar edenlerin aslnda amaçlarnn ve niyetlerinin ne olduunu biliyoruz. Seçmeli dersleri en az mecburi dersler gibi önemsemek gerekiyor.

Ana Sayfaya Git