Dini nikahlı eşini 6 ay boyunca zincire bağlayıp, işkence yaptı; tutuklandı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı E.A.'yı 6 ay boyuncu evde zincire bağlayarak, dövüp, tecavüz ve işkence eden Oktay Güler (27) tutuklandı. E.A.'nın avukatı Alişer Söylemez, "Müvekkilimin ayağını zincirliyor ve zincirin bir ucunu kendisine bağlıyor, evden ayrıldığında müvekkilimin 2 ayağını zincirliyor. Kapıyı da üstüne kilitliyor ve sürekli kendisini dövüyor. Sistematik işkenceye maruz kalmış" dedi.

Haberler 19.05.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hozat ilçesine bal Yenidodu köyünde yaayan Oktay Güler, E.A. ile (22), 7 ay önce dini nikah kyarak birlikte yaamaya balad. lk günlerde ikili arasnda tartmalar yaand. Bir süre sonra ise Oktay Güler, E.A.y evde zincire balayp, tecavüz ve ikence etmeye balad. Tecavüz ve ikenceler yaklak 6 ay boyunca sürdü.

AYAKLARINI ZNCRLEMEY UNUTUNCA KAçTI

Oktay Güler, 16 Mays günü, sigara paketinde eksik olduu gerekçesiyle E.A.y kemerle saatlerce dövdü. Güler, ardndan hayvanlarn yemlemek için dar çkt. Gülerin ayaklarn zincirlemeyi unuttuu E.A., pencereden kaçt. Bu srada bir komusu ile karlaan E.A., yardm istedi. Komusunun evine snan E.A., babas Ö.A.y arayp, Baba beni kurtar, beni öldürüyor diyerek yardm istedi. Ö.A. da güvenlik güçlerine haber verdi. hbar üzerine Oktay Güler, jandarma ekiplerince gözaltna alnd.

KORKU NEDENYLE KAYETTE BULUNAMADI

E.A. yaad korku nedeniyle ikayetçi olmaynca gözaltna alnan Oktay Güler, sorgusunun ardndan hakknda uzaklatrma karar verilip, serbest brakld. Ailesi tarafndan Tunceli Devlet Hastanesine götürülen E.A., Oktay Gülerin yapt ikenceden dolay vücudunda oluan izler üzerine darp raporu ald. Ald raporla Hozat Jandarma Komutanlna giden E.A., Gülerden ikayetçi oldu. Yeniden gözaltna alnan Oktay Güler, ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutukland.

ZNCRN BR UCUNU DA KEND AYAINA BALIYOR

E.A.nn avukat, Tunceli Barosu Kadn ve çocuk Komisyonu Üyesi Alier Söylemez, olayn takipçisi olacaklarn söyledi. Oktay Gülerin E.A.ya sistematik ekilde ikence uyguladn belirten Söylemez, evden kaçmamas için ayana balad zincirini bir ucunu da kendi ayana baladn anlatarak, öyle konutu:

Müvekkilimin evine gittik, kendisi youn ekilde darbedilmiti. Yüzü, gözü ve vücudu morluklar içindeydi. Boazn skmasndan dolay yemek yiyemiyordu. Kollarnda ve srtnda çok youn morluklar vard. Ayana zincir balanmasndan dolay zincir izleri vard, bunlarn hepsini gördük. Gittiimizde dehete kapldk. Müvekkilim ile üpheli 7 ay önce birbirine kaçmlar ve resmi nikahlar yok. Kaçtktan ksa süre sonra beni tehdit etmeye balad ve ben de kar çkamyordum dedi. Sonra sistematik ikenceye dönütüünü anlatt. Müvekkilimin ayan zincirliyor ve zincirin bir ucunu kendisine balyor, evden ayrldnda müvekkilimin 2 ayan zincirliyor. Kapy da üstüne kilitliyor ve sürekli kendisini dövüyor.

PEN BIRAKMAYACAIZ

Gülerin E.A.y çok basit nedenlerden dolay dövdüünü belirten Söylemez, Müvekkilime bir paket sigara veriyor, içinde de 9 sigara var. Birini alp içiyor ve döndüünde 8 sigara var diyor ve müvekkilim de sen birini içtin diyor. Bundan sonra müvekkilimin saçlarndan sürüklüyor ve kemerle dövmeye balyor. Müvekkilimin suratna sert ekilde vuruyor ve müvekkilim kan tükürüyor. Sürekli zincirle ayan balad için müvekkilim hiçbir zaman kaçamyor, ama en son dövdüünde zincirlemiyor sadece kapy kilitliyor, müvekkilim de o evden çktndan sonra camdan atlayarak ormana doru kouyor, o esnada komusuna denk geliyor ve onun telefonundan babasn arayarak beni kurtar diyor. Baba da jandarmaya haber veriyor. lk ifadesinde çok korktuu için ikayetçi olmuyor, biz olay tam örendikten sonra bu olay böyle açkladk yetkililere. Bu durumlardan sonra üpheliyi jandarma tekrardan alyor. fadesi alndktan sonra tutukland. En ar ekilde yarglanmas için bu durumun peini brakmayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git