Diriliş Ertuğrul son bölüm 94. Bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Diriliş Ertuğrul son bölüm de olanları merak edenler için Diriliş Ertuğrul son bölüm özeti ve Diriliş Ertuğrul 94. bölüm fragmanı merak edenler için Diriliş Ertuğrul 94. bölüm fragman detayları haberimizde.

Haberler 02.11.2017 - 00:45 Son Güncelleme : 02.11.2017 - 01:12

Dirili Erturul son bölüm izle linki u sralara Googleda adeta rekor krmakta. TRT1 ekranlarnn senelerdir sevilerek izlenilen dizisi Dirili Erturul geçtiimiz hafta balad Dirili Erturul yeni bölümü ile yeni szonu da açm iken, herkes Erturul GAzi ölecek mi? sorusu sonrasnda Engin Altan Düzyatan diziden ayrlacak iddialarn da beraberinde getirmitir. Dirili Erturul yeni 94. bölüm fragman son bölüm yaynland.Dirili Erturul son bölüm de olanlar merak edenler için Dirili Erturul son bölüm özeti ve Dirili Erturul 94. bölüm fragman merak edenler için Dirili Erturul94. bölüm fragman detaylar haberimizde.

DRL ERTURUL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Herkes tarafndan öldü olarak bilinen Erturul, aslnda köle tüccar Simkonun adam Anteus tarafndan kurtarlmtr. Köle tüccar Simkonun amac Erturulu Arese kar tehdit olarak elinde tutup ondan kazanç elde etmektir. Erturul ise bu durumdan hl habersizdir ve Anteusu kendisini kurtarp tedavi eden iyi birisi olarak bilmektedir. Peki obaya dönmek için harekete geçen Erturul bunu baarabilecek midir? Obaya varana kadar Erturula elik edeceini söyleyen Anteusun plan nedir? Dier yandan Erturulu öldürdüüne emin olan, bunun erefine kalede ölen veren Tekfur Ares, Erturulun yaadn örenince ne yapacaktr?

Aresin bu durum karsndaki yeni hamleleri ne olacaktr? Erturulun tuzaa dümesine sebep olan ve ondan kurtulduu için rahatlayan Emir Saadeddin, kendi iktidarn salamlatrmak için Candar Beyin kardei Bahadr Beyi çavdar obasna getirtmitir. Peki Bahadr Beyin gelii çavdar Obasnda nasl karlanacaktr? Aslhann bu durum karsndaki tavr ne olacaktr? Erturulun ölümüyle büyük ykm yaayan Kay Obasnda, Erturulun ardndan baa geçen Dündar Bey, aabeyinin izinden gidebilecek midir? Kay obasnda durum ne olacaktr?

DRL ERTURUL YEN SEZON DA NELER OLDU

Geçen sezon final bölümünde Sultan Alaaddinin davetiyle birlikte sefere çkan Erturul ve Alpleri, Emir Saadettin ve Ekaterinann haber szdrmas sonrasnda Aresin pususuna dümü, Alplerin büyük ksm ehit olurken Erturul da Ares tarafndan ar bir ekilde yaralanmt. Bu baskn haberini alan Dündar, Hayme ve Halimeler olay yerine gelirler. Karlatklar manzara karsnda büyük ykm yaarlar. Zira alplerle beraber Erturula ait cesedi de bulurlar. Dündar, Hayme ve Halimelerin eliinde obaya gelen cesed Kay obasnda büyük bir ykma sebep olur. Basz kalmann skntlar, birliin bozulaca kaygsn beraberinde getirir. Dier yandan Ares ve Emir Saadettin amaçlarna ulamann rahatl içerisindedir. Emir Saadettin bundan sonra daha rahat kendi iktidarn salayacak Ares ise Türkleri bölgeden def etme plann gerçekletirecektir. Peki Ares ve Emir Saadettin amaçlarna ulaacak m? Erturulun ölüm haberi Kay Obasn datacak m? Ares ve Köpek bu durumdan nasl çkar salayacak? çavdar Obasnn ve Aslhann akbeti ne olacak? Bu hain pusuyu kuran Ares ve Kaylara büyük aclar yaatan Emir Saadettin hak ettii cezay bulacak m?

DRL ERTURUL KONUSU

Dirili: Erturul, yapmcln Tekden Filmin üstlendii, senaryosunu Mehmet Bozdan yazd, yönetmenliini Metin Günayn yapt, barollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taaner, Didem Balçn, ve Hülya Darcann paylatklar dizi filmdir. lk bölümü 10 Aralk 2014 tarihinde TRT 1 ekranlarnda yaynland. lk bölümün yaynlanmasnn ardndan yaynland günün AB grubu reyting sralamasnda 1. srada yer ald. Ayrca dizi 2015 ylnn en iyi dizisi ödülünü ald.Ardndan 43. Pantene Altn Kelebek Ödüllerinde 2016 Ylnn En yi Dizisi ödülünü kazand. Ödül verilirken sunucudan kaynakland düünülen olumsuz olaylar yaanmtr.

Dizinin ilk sezon hikyesi 13. yüzylda Kay Boyunun Tapnak övalyelerine kar olan mücadelelerini konu almaktadr. Dizinin ikinci sezon hikyesi ise 13. yüzyln ortalarnda yine Kay Boyunun bu sefer Moollara kar olan mücadelelerini konu almaktadr. Üçüncü sezonda ise 13. yüzyln ortalarnda Söüt e yerleen Kay Boyu Erturul Bey önderliinde Bizans mparatorluu ve çavdaroullar Obasna kar mücadele edecektir.[2] Dizi için 6 ay kadar hazrlk yaplmtr. Oyuncularn tamamna at binicilik dersleri verilirken, erkek oyunculara da klç kullanma dersleri verild

Geliim süreci

Dirili Erturul dizisinin hazrlk süreci ubat 2014te balad. 5 ayda hikye ve çizimler bitti. Moolistanl Gambata 3 ay boyunca çizimler yaptrld. Ekipler çalmaya Mays aynda balad.

Dirili Erturul 60 kiilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalt ve hala çalmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kuma kullanld. Dirili Erturul dizisinin oyuncular, yan cast ve devamllkl figürasyon 3 ay at binme, klç kullanma ve ok atma dersleri ald. Dizideki koreografiler için Kazakistandan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conangibi filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncular, hem de atlar eitti ve dövü koreografilerini hazrlad. Dizide kullanlan atlar da satn alnd ve özel olarak eitildi. Ayrca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parças oldu. lk bölümün çekimleri yaklak 1 ay sürdü.

Kostüm tasarmlar

Dirili Erturul için 1000e yakn kostüm ve binlerce sava malzemesi ve aksesuar sfrdan yapld. Kostümlerde ve börklerde kullanlan mücevherler taklar, sanatta kullanlan bakrlar, klçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiyenin her yerinden toplatld. Ahap malzemeler tek tek elle yapld.

çekim yerleri

Dirili Erturul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasna 2 plato kuruldu. Kay Obas Rivada yeniden canland. Rivadaki plato, asllarna uygun ekilde yaplan 600 metrekarelik Süleyman ah ota ve 35 adet çadrla birlikte toplam 40.000 m alanda kurulmutur. Dirili Erturul set alannda ayrca 12 adet deiik ebatlarda oba dükkanlar, 1 adet kilimhane, ota meydan ve talimhane yer almaktadr.

Beykoz Kundura Fabrikasnda 6000 mlik kapal alana Halep, Halep Saray, arz odas, konuk odalar, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekan, Selçuklu kasr, Tapnakçlar salon ve odalar, tekke ve çadr içleri yapld. Yine Kundura Fabrikasndaki 5000 mlik açk alana Halep çars, kale içi, Süleyman ah çadr içi, Tapnakçlarn zindan, koridoru ve ibadethanesi ina edildi.

Alnan karar ile dizinin 3. sezon çekimlerinin Nevehir (Kapadokya)de yaplmas kararlatrld

DRL ERTURUL SON SEZON KONUSU

Kaylar artk ikiye bölünmütür. Erturul Beyin önderliindeki oba bir süredir skntdadr. Erturul Bey, ticaretten pek anlamadndan dolay bu sknt biraz uzun sürmütür. Bu durum da oba halknn ara ara ayaklanmasna sebep olmutur. Ama bütün bunlarn yannda Erturul Beyin yeni dümanlar ile eski düman Saadettin Köpek bir olmu ve dinlenmemektedirler. Yakn bölgede bulunan müslüman çavdar Obas beyi Candar Beyin olu Ural, Erturulun alplerine gece saldrs düzenleyince Candar Bey, ilikilerini Kaylar ile düzeltmek istemitir.Hanlpazar sahibi Simondan yeni bir tezgh istenmitir. Bunu duyan Ural çok sinirlenip kadnlarn kervann basmtr.Gündüz ölümün eiine gelmi Halime Sultan ve Aslhan Hatun Kaçrlmtr. Ural Ve Aliyar Erturula yardm edince dostluk kurulmutur.Simon Ve Maria zehiri mektubun içine döküp Turgut Alp araclyla Erturulu zehirlerler. Erturul iyileir fakat bunu ahaliden gizler ve aniden Hanlpazar basar ve fetheder.Simon ve Tüccar Hasan Kaçar.Ural Simonu öldürerek kendini kahraman sayar.Bams ölen tekfurun kzna ak olur ve onunla birlikte olmak ister ama Wasilyus Helena hatun ile evlenmek ister bunu duyan bams sinirlenir.

Ana Sayfaya Git