DIŞİŞLERİ'nden net tavır!

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) bir araya getirme teklifine ilişkin, "Ülkemizin, Kıbrıs Cumhuriyeti unvanını gasp eden ve Kıbrıs Türklerini temsil etmeyen GKRY ile masaya oturması hiçbir şekilde söz konusu olamaz" dedi

Haberler 27.06.2020 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DILER Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birlii (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrellin, Türkiye ile Güney Kbrs Rum Yönetimini (GKRY) bir araya getirme teklifine ilikin, Ülkemizin, Kbrs Cumhuriyeti unvann gasp eden ve Kbrs Türklerini temsil etmeyen GKRY ile masaya oturmas hiçbir ekilde söz konusu olamaz dedi

Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy, AB D likiler ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Josep Borrellin, Türkiye ile GKRYi bir araya getirme teklifi ile ilgili yazl açklama yapt.

Aksoy, Hiçbir açklamasnda Kbrs Türklerinin Adann doal kaynaklar üzerindeki eit haklarna atfta bulunmayan ve Kbrs Türklerini yok sayan ABnin bu teklifi ciddiyetten uzaktr. Daha önce de defaatle vurguladmz üzere, Kbrs meselesi çözülene kadar hidrokarbon kaynaklar konusunda Kbrs Rumlarnn muhatab Kbrs Türkleridir. Bu çerçevede, GKRY Dileri Bakannn muhatab da biz deil, KKTC Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Sayn Kudret Özersaydr.

Dou Akdeniz meselesinde bir çözüm arzu ediliyor ise, atlacak ilk adm, Adadaki iki halkn bir an önce bir araya gelerek, hidrokarbon kaynaklarnn aratrlmas ve iletilmesi konusunda, gelir paylam dahil, ortak bir ibirlii mekanizmas kurmalardr. KKTCnin 13 Temmuz 2019 önerisi bunun için gerekli zemini salamaktadr dedi.

Kbrs Adasnn batsnda deniz yetki alanlarnn snrlandrlmasnn ise, ancak Kbrs meselesi çözüldükten sonra mümkün olabileceini kaydeden Aksoy, Ülkemizin, Kbrs Cumhuriyeti unvann gasp eden ve Kbrs Türklerini temsil etmeyen GKRY ile masaya oturmas hiçbir ekilde söz konusu olamaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git