Diyanet İmsakiyesi 2017 İftar Vakitleri, Sahur Vakitleri İzmir İftar Vakti

11 ayın sultanı ayların en hayırlısı Ramazan ayı başladı. Yurdun batısından doğusuna kadar herkes ramazan aayında ramazan orucu tutmaya devam etmekte iken imsak vaktleri 2017, iftar vakitleri 2017 konuları şu sıralar en çokmaraştırılan konulardan biri oluyor

Haberler 29.05.2017 - 01:18 Son Güncelleme : 29.05.2017 - 01:42

11 ayn sultan aylarn en hayrls Ramazan ay balad. Yurdun batsndan dousuna kadar herkes ramazan aaynda ramazan orucu tutmaya devam etmekte iken imsak vaktleri 2017, iftar vakitleri 2017 konular u sralar en çokmaratrlan konulardan biri oluyor. Ramazan ay iftar vakitleri için en çok merak edilen illerden biri de zmir. 29 Mays zmir imsak vakti ve zmir iftar vakti 29 mays aramaya baland bile. Sahura sadece sayl saatler kala, kimi u an da sahur sofralar için hazrlk yapmakta.

Sahur sofralarnn bereketi için tüm ailenin topland sofra için hazrlanm bulunmakta ike zmir Sahur vakti için gerekli aramay yaptk. Yurdun dousundan doan güne batsndan batmas ile birlikte namaz saatlerinde deiiklie gidilmesine sebep olurken, sahur ilk olarak douda balarken son olarak da bat da balamaktadr. zmir sahur vakti zmir iftr vakti gibi sorularnz cevaplarn derledik.

Mübarek ramazan aynda hemen baucunuzda olmas gerekli olan bu listede zmir ftar vakti zmir sahur vakti saatleri bulunmaktadr.

Sahur ne demektir?

Sahur: Oruç tutmak için sabah namazndan önce sahur vaktinde yemek yenir. Geceleyin kalklan zamana sahur, bu zamanda yenilen yemee de sahur yemei denir.

Sahur yemeini yedikten neler yapmalyz?

Sahur yemei zevk ve nee içinde yenir. Sahur yemei oruca dayanma gücünü artrr. Böylece oruç ibadetinin daha kolay yerine getirilmesine katk salar. Yemek bitince eller ykanr, diler frçalanr. Oruç için hazrlanlr ve niyet edilir. Oruç tutmak için niyet arttr. Niyet, akam ya da sahurda yemek yedikten sonra Allah rzas için ramazan orucunu tutmaya niyet ettim diyerek edilir. Mutlaka bu cümleyi söylemek art deildir. Zihinden geçirmekle de niyet olur. Sahura kalkmak da ayrca bir niyettir.

Sevgili Peygamberimiz Sahurda yemek yiyiniz., çünkü sahur yemeinde bereket vardr. (Buhari) buyurarak sahura kalkmay öütlemitir.

msak ne demektir?

msak: Sözlük anlam, tutmaktr. Yemek yemenin yasakland, orucun balama zamanna imsak vakti denir. Sabah afak sökmeden önceki vakit olan imsak vakti, ayn zamanda sabah namaznn balangcdr. msak vaktinin balamasndan itibaren orucu bozacak davranlardan saknmak gerekir. Orucun vakti akam gün batncaya kadar devam eder.

ftar ne demektir?

ftar: Orucun sona erdii vakit olan günein batt ve akam namaznn vaktinin girdii zamana denir. ftar yemeini yiyerek o günkü orucumuzu tamamlam oluruz.

ftar Duas

Peygamberimizin iftar yapt dualardan biri öyledir:

Allahm, senin için oruç tuttum. Sana inandm. Sana güvendim. Senin verdiini yiyeceklerle orucumu açyorum. Verdiin nimetlere ükürler olsun.

ftar duasn bu ekilde yapmak art deildir. steyenler içinden geldii gibi istedikleri ekilde dua edebilirler.

Orucumuzu açtmz zaman olan iftar vakti, Allahn honutluunu kazanmak için bütün gün aç ve susuz geçiren oruçlunun en duygulu olduu andr. Kendisi için akama kadar oruç tutarak ibadet eden kimsenin duygularn en iyi bilen ve duyan Allahtr. ftar vaktinde içten yaplan dualar kabul eder.

Ramazan aynda iftarn birlik ve beraberliimize katks nedir?

Ramazanda oruç açma vaktinin ayr bin neesi vardr. Bütün aile bireyleri hep birlikte sofraya oturur, oruç açma vaktini gelmesini bekleriz. Ezan veya top sesinin duyulmasyla birlikte orucumuzu dua ile açarz. Yemeimizi yedikten sonra dua ederek Allaha ükrederiz. Sonra akam namazn klar ve teravih namaz için hazrlklara balarz. Bu ayda camiler dolar taar. Bu durum Müslümanlar arasnda sevgi, sayg, hogörü, yardmlama ve dayanmann artmasna neden olur. (Anlatm: Osman Ay)

Ana Sayfaya Git