Diyanet İşleri Başkanlığı 35 ilçe müftüsü alacak

Diyanet İşleri Başkanlığından taşra teşkilatında açık bulunan kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen 35 ilçe müftüsü alınacağı bildirildi.

Haberler 16.08.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan, tara tekilatnda açk bulunan kadrolara yazl ve sözlü snav sonucuna göre kurum içi naklen 35 ilçe müftüsü alnaca bildirildi.

Diyanet leri Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, snavla alnacak ilçe müftüleri, en az dört yllk dini yüksekörenim mezunu veya ilahiyat alannda doktora yapm, snava müracaatlarn biti tarihi itibaryla kamu kurum ve kurulularnda toplam 5 yl görev yapm, ihtisas kursu belgesine sahip ve ilçe müftüsü unvannda müktesebi bulunan, Bakanlk tekilatnda halen 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4/A maddesine göre çalan kiiler arasndan seçilecek.

35 LçE MÜFTÜSÜ ALINACAK

lçe müftülüü snav, yazl ve sözlü olarak yaplacak. Yazl snav 30 Eylülde Ankarada düzenlenecek. Sözlü snav tarihi, yazl snav sonuçlarnn açklanmas ve sözlü snav için gerekli hazrlklarn tamamlanmasndan sonra Bakanln internet sitesinde ve ayn sitedeki nsan Kaynaklar Genel Müdürlüü sayfasnda ilan edilecek.

Yazl ve sözlü snavlar 100 tam puan üzerinden deerlendirilecek. Snavda baarl olabilmek için yazl ve sözlü snavn her birinden en az 70 puan almak gerekecek. Yazl snavda 70 ve üzeri puan alan adaylar sözlü snava çarlacak.

Ana Sayfaya Git