Diyanet Vakfı 85 ülkeye Kuran-ı Kerim armağan etti

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Hediyem Kur’an Olsun Projesi çerçevesinde bu zamana kadar Türkiye ile birlikte 85 ülkede 41 dil ve lehçede bastırılan 1 milyon 731 bin 884 Kur’an-ı Kerim'i ihtiyaç sahiplerini buldu.

Haberler 05.04.2024 - 12:42 Son Güncelleme : 05.04.2024 - 12:42


Türkiye Diyanet Vakfının Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Hediyem Kuran Olsun Projesi çerçevesinde bu zamana kadar Türkiye ile birlikte 85 ülkede 41 dil ve lehçede 1 milyon 731 bin 884 adet Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırırken bir yandan da toplumların manevi eksikliğini giderecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Ramazan ayında da yardımlarla birlikte 25 ülkede 6 farklı dilde 89 bin kişiye Kuran-ı Kerim hediye ettiklerini belirten Turan, Kuran-ı Kerimin nazil olmaya başladığı bu mübarek gecede de 11 ilimizde vatandaşlarımıza Kuran hediye edeceğiz. Ankara, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Edirne, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Rize, Sivas ve Malatyada belirli camilerimizde teravih namazının ardından görevlilerimiz Kuran-ı Kerim dağıtımlarını yapacak şeklinde konuştu.
Yıl boyunca deprem bölgesinde de yardımlara devam ettiklerini söyleyen Turan, depremin yaşandığı günden bu yana depremzedelere manevi destek kapsamında 100 binin üzerinde Kuran hediye ettiklerini sözlerine ekledi. Hediyem Kuran Olsun Projesine büyük önem verdiklerini belirten Turan, şunları kaydetti:
Milletimizin büyük teveccühüyle fikir, şükür ve hayat kitabımız olan Kuran-ı Kerimin her eve girmesi için gayret ediyoruz. Hayatları boyunca Kuran-ı Kerimi mushaf olarak görememiş kardeşlerimize Allahın kelamı Kuran-ı Kerimi ulaştırıyoruz. Ülkemizde hastaneler ve cezaevleri başta olmak üzere, eğitim kurumlarında, yurt dışında ise yetimhaneler, medreseler, okullar öncelikli olmakla birlikte Kuran-ı Kerime ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyoruz. Özellikle açlık ve yoksulluğun hat safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar luh adı verilen tahta ve deri parçaları üzerinde Kuran-ı Kerimi öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu insanlara hediye ettiğimiz Kuran-ı Kerimler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de çok mutlu oluyorlar.
Turan, Hediyem Kuran Olsun Projesi ile bir kişinin daha Kuran-ı Kerim ile tanışmasına vesile olmak isteyen vatandaşların KURAN yazıp 4333e SMS göndererek 150 TL tutarında bir bağışla Kuranı ihtiyaç sahiplerine bağışlayabileceğini veya online olarak bagis.tdv.org sitesinden, bankalar yoluyla projeye destek olabileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git